Nekem nagyon szerencsém volt a csajozással – egy ismert youtuber vendége volt Karácsony Gergely

2021. március 18. – 11:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A főpolgármesteri fizetésből nem tud Gucci táskát venni, de a csajozással szerencséje volt – erről beszélt Karácsony Gergely egy ismert youtuber műsorában. Budapest főpolgármestere Osváth Zsolt influenszer 1kanapén című műsorának vendége volt.

Osváth ZSHOW nevű Youtube-csatornájának 150 ezer feliratkozója van, ami bár nem kiugróan magas szám ezen a felületen, de azért ekkora követőtáborral már az ismertebb véleményvezérek közé tartozhat valaki. A youtuber rögtön a műsor elején elmondta, hogy ő Karácsonynak szurkolt a főpolgármester-választáson.

„Mi a helyzet a bicikliúttal?” – Osváth szerint ez volt az egyik leggyakoribb nézői kérdés a műsor előtt. A bicikliút marad – mondta Karácsony. „A nagykörúti Magyarország legforgalmasabb kerékpársávja” – mondta. Tudta, hogy ezzel nem lesz népszerű, de biztos benne, hogy nincs más út, ezt a társadalmi vitát le kell folytatni, ha nem változtatunk, tíz év múlva pokollá válik a főváros és az agglomeráció is, „de nem vagyok annyira bringás, mint amennyire Orbán Viktor focis” – mondta. Nem érzékeli egyébként, hogy csökkent volna a népszerűsége, még nőtt is kicsit.

Okozott-e valamiben hiányt, hogy korán elvesztette az apját? – tette fel a kérdést Osváth. Ennek feldolgozásában segített Karácsonynak az, hogy van egy nevelt lánya, akit kétéves kora óta, lassan húsz éve nevel.

„Nekem nagyon szerencsém volt a csajozással”

„Azt csiripelik a madarak, hogy te rajongásig szereted a kedvesedet” – mondta a műsor vezetője, aki arra kérte a főpolgármestert, hogy idézzen fel egy romantikus dolgot a magánéletéből. „Nekem nagyon szerencsém volt a csajozással” – mondta Karácsony, egy szeretettel teli kapcsolatban él, „de az életünk nem rózsaszín”. Nekik is megvannak a küzdelmeik, mint bárki másnak, de persze csak a jó dolgokat mutatják a nyilvános térben.

Nagyon hálás közönség, sokat dicsér, de nem tud főzni, és bár vannak dolgok a házimunkában, amiket ő csinál, azért nem túl szorgalmas ebben – mondta magáról a főpolgármester. Miért nem fotóztak még le luxusétteremben, vagy miért nincs Gucci táskád, tudatosan figyelsz erre? – kérdezte Osváth. „Én tök jól keresek, de valójában egy főpolgármesteri fizetésből ezek nem jönnek ki” – mondta Karácsony, aki szerint aki helikopterezik meg luxuséttermekbe jár, az valójában valami másból él. A főpolgármester felidézett egy korábbi történetet, amikor az egyik kollégája még a kampány alatt belépett a zuglói házába, és körülnézett, majd azt mondta Karácsonynak, hogy „te tényleg nem lopsz…”.

Osváth felidézte, hogy miután Karácsony főpolgármester lett, a hivatalban többeknek megemelte a fizetését, és év végi juttatásokat is osztott, „pandémia idején elég szépen meg lettek tolva azok a bankszámlák” – mondta a youtuber. Karácsony szerint ez nem teljesen van így, „mi kevesebb jutalmat adtunk, mint amennyi az elődöm idején volt, mert nincs sajnos annyi pénz a kasszában” – mondta. A nyolcszázból három ember kapott több pénzt, ők közös megegyezéssel távoztak, és kvázi végkielégítést kaptak. „Ez járta be a sajtót.” – mondta. De meghúzták a cafetériát és több minden mást is.

Boomerség és szivárványos zászló

A jobboldali sajtótól sokat kapod, hogy tutyimutyi vagy és, hogy Gyurcsány bábja vagy. Miért gondolhatják ezt az emberek? – kérdezte Osváth. „Mert az Origo minden nap ezt írja, és akik olvassák az Origót, azok ezt el is hiszik” – érkezett a válasz. Karácsony szerint ez nem túl bonyolult, a Fidesz azért csinálja ezt, mert Gyurcsány népszerűtlenebb, mint ő, és ezért őt is le akarják vinni arra az alacsonyabb népszerűségi szintre.

Boomer vagy? – kérdezte Ostváth. „Nem vagyok egy kütyüfanatikus” – érkezett a válasz. Szokták azt is kérdezni, hogy miért kell egy középületen (a Főpolgármesteri Hivatal épületén) ott lennie a szivárványos zászlónak? – érdeklődött az egyébként nyíltan meleg Osváth, aki örült a zászlónak, „egy pillanatra Európában éreztem magam”. „Azt szeretném, ha Budapest olyan hely lenne, ahol mindenkinek a méltósága fontos. És bocs, a székely zászló is kint van. És nem azért mert kint maradt, hanem ha nem lett volna kint, akkor én rakom ki” – hangsúlyozta Karácsony. És amikor egy gyerekvállalást szorgalmazó szervezet arra kérte, rakja ki a „babazászlót” is, akkor azt is kirakta. „Miért ne raktam volna ki? Az, hogy Magyarországon boldog családokban, több gyerek szülessen, ennél fontosabb ügy nekem nincs, és nekem nem adja be senki, hogy a kettő egymással hadilábon áll. Miért ne lehetne valakinek egyszerre fontos a szexuális kisebbségek emancipációja, az emberi méltóság, és az, hogy Magyarországon boldog gyerekek legyenek? Tudom, hogy sokan azt hiszik, hogy ebben két világrendszer csap össze, de én meg nem ezt gondolom.”

Dehogy akarok miniszterelnök lenni

Osváth a még nem teljesített ígéreteiről is kérdezte Karácsonyt. Panelprogram folytatása, 14 év alattiak ingyenes bérlete, hajléktalanok számának csökkentése. Karácsony azt mondta, az elmúlt időszakban 86 önkormányzati lakást adtak át hajléktalanoknak. A panelprogramnál pedig szerinte az uniós helyreállítási pénzek indíthatják be a folyamatokat. A 14 alattiaknak továbbra is szeretne ingyenes közlekedési lehetőséget adni, de most sokkal kevesebb bevétele van az önkormányzatnak, mint korábban, úgyhogy erre még várni kell – mondta.

Akarsz miniszterelnök lenni?- kérdezte Osváth. „Dehogy akarok” – mondta nevetve Karácsony. Ha nem lesz előválasztás, akkor biztosan nem indul el. Alapvetően neki erre nincs belső motivációja. De azt tartja fontosnak, hogy legyen ellenzéki előválasztás, és ha az lesz, akkor szerinte meg lehet nyerni a 2022-es parlamenti választást.

A beszélgetés végén beszélt arról is, hogy tíz éve közszereplő, azóta alacsonyabb életszínvonalon él, mint előtte, de állítása szerint soha nem lopott a közvagyonból. Egyébként „unalmas csávónak” tartja magát, nem tud felmutatni szaftos élethelyzeteket. Öt év múlva egy olyan országban látja magát, ami egy új irányba halad, és békésebb, nyugodtabb, mint a mostani. Nem tudja, hogy akkor főpolgármester lesz-e, vagy miniszterelnök.

A teljes adást itt lehet megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!