Angol nyelvű honlappal harcol a fake news ellen Orbán Viktor

2021. március 16. – 17:44

frissítve

Angol nyelvű honlappal harcol a fake news ellen Orbán Viktor
A honlap Personal Life nevű oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Harcolj az igazsággal a fake news ellen – ezzel a jelmondattal jelentette be új, angol nyelvű honlapját Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor a közösségi oldalán jelentette be kedd délután, hogy elérhető az új angol nyelvű honlapja. Meglátogattuk.

A primeminister.hu (miniszterelnök.hu) oldal indító mondata, mondhatni mottója, hogy Orbán Viktor egész politikai karrierje alatt – a szovjet idők antikommunista mozgalmának megalapításától a negyedszerre betöltött miniszterelnökségéig – a magyar nemzeti egységért és függetlenségért küzdött. Állítson tehát bárki bármit, az igazság ez.

A Public Life nevű rovatban hosszú képes összeállítást talál az olvasó Orbán közéleti szerepvállalásairól 1988-tól napjainkig.

A Personal Life gombra kattintva pedig Orbán Viktor személyes életét mutatják be, öt alapvonását kiemelve: Orbán, a vidéki ember (The Countryman), Orbán, az értelmiségi (The Intellectual), Orbán, a családfő (The Family Man), Orbán, a sportember (The Sportsman), és Orbán, a hívő (The Man of Faith).

Itt találhatóak a legszórakoztatóbb részek, az úgynevezett Fun Fact címke alatt, amik valóban alkalmasak lehetnek egy könnyed fact checkingre.

  • Kiderül például, hogy Orbánt zavarja-e, ha bepiszkolódik a keze. (Nem.) Mielőtt rosszra gondolnánk, hozzáfűzik, hogy szereti előkészíteni az ételeket.
  • Vagy az, hogy személyében egy „master of pig slaughter”-t, azaz disznómészáros-mestert tisztelhetünk-e. (Igaz. Disznóölésen gyakran böllérkedik.)
  • Megtudjuk, igaz-e, hogy fiatalkorában kiverték-e elülső két fogát egy hokimeccsen. (Igen.)
  • Fény derül arra, hogy vajon Conchita Wurst-e a kedvenc popzenésze. (Nem. A Led Zeppelin a kedvenc zenekara, kedvenc száma pedig a Hotel California az Eagles-től.)
  • Kitudódik, tényleg hatévesen dohányzott-e először. (Igen. De azóta se.)
  • Lehull a lepel arról, hogy valóban gázszerelőnek tanult-e fiatalkorában. (Nem. Szakácsnak.)

Ha kielégítettük a kíváncsiságunkat, a Hungary rovatban emellett a Fidesz politikai sikereiről lehet olvasni, valamint található még számos kép és különböző eseményeken elmondott beszéd az oldalon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!