A Magyar Érdemrend keresztjével tüntették ki Keleti Ágnes olimpiai bajnokot és Huth Gergelyt, a Pesti TV programigazgatóját is

2021. március 15. – 14:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kossuth- és Széchenyi-díjak mellett a Magyar Érdemrend fokozataival kitüntetettek nevét is kihirdették március 15-én. Az Érdemrend fokozatait olyanok kapják, akik a kultúra, a tudomány, a művészet, továbbá saját szakterületük terén – így Magyarország érdekeinek előmozdítása, az egyetemes emberi érdekek gyarapítása érdekében – példamutató tevékenységet folytattak. A kitüntetéseket minden esetben a köztársasági elnök adományozza.

A teljes névsort a Magyar Közlönyben lehet elolvasni.

Az MTI beszámolója szerint, az indoklásokkal:

Belénessy Csaba újságíró a hazai közszolgálati média újságírójaként, szerkesztőjeként és vezetőjeként végzett közel négy évtizedes, értékteremtő munkája, valamint kommunikációs szakemberként folytatott sokszínű tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta.

Bíróné Keleti Ágnes, a nemzet sportolója, ötszörös olimpiai bajnok tornász, edző, nemzetközi versenybíró, minden idők legeredményesebb magyar tornászaként aratott világraszóló sikerei, példaértékű sportolói, edzői és tanári pályafutása elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend 3. fokozatát kapta meg (a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal).

Dr. Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának korábbi államtitkára, volt országgyűlési képviselő a pedagógusi életpályamodell kidolgozásában, illetve a magyar pedagógusképzés megújításában vállalt kiemelkedő szerepe, valamint az oktatásirányítás területén végzett több évtizedes munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta.

Huth Gergely, a Pesti TV programigazgatója, a PestiSrácok.hu főszerkesztője számos nemzeti ügy felkarolását és képviseletét, valamint a határon túli magyarság életének bemutatását is szívügyének tekintő, példaértékű újságírói és televíziós tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta.

Kálomista Gábor Balázs Béla-díjas producer, a Thália Színház ügyvezető igazgatója a magyar színház- és filmművészet, valamint a hazai sportélet fejlesztése érdekében végzett kimagasló, példaértékű munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta.

Kovács P. József televíziós bemondó, műsorvezető, előadóművész, a Magyar Versmondók Egyesületének tagja több évtizedes, kiemelkedő színvonalú műsorvezetői, riporteri és előadóművészi pályafutása, valamint a magyar nyelv ápolása iránti elhivatottsága elismeréseként a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija a zsidó identitást hitelesen képviselő egyházvezetői szolgálata, valamint a magyarországi zsidó kulturális és közélet megújításában betöltött kimagasló szerepe elismeréseként a Magyar Érdemrend középkeresztjének polgári tagozatát kapta.

Dr. Teleki Pál, a Magyar Olaj- és Földgázipari Rt. volt elnöke a rendszerváltoztatás idején a hazai olaj- és gázipar életben tartásában, illetve strukturális átalakításában vállalt szerepe, valamint a MOL nemzetközi szinten is elismert nagyvállalattá fejlesztése érdekében végzett munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta.

Zoób Kati alkotóművész, divattervező, a Katti Zoób Divatház vezető tervezője a magyar kézműveshagyományokat a modern divat követelményeivel egyedi módon ötvöző, kiemelkedő tervezői pályafutása, valamint világsikerű jelmeztervei elismeréseként a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta.

Közzétették a Magyar Arany Érdemkereszttel, a Magyar Ezüst Érdemkereszttel és a Magyar Bronz Érdemkereszttel kitüntetettek listáját is. Ilyen kitüntetést kapott többek között:

Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok gyorsasági kamionversenyző a magyar autósport területén elért kimagasló eredményei elismeréseként kapta a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést.

Kovács András újságíró, az origo.hu hírszerkesztője a hiteles hírközlés igénye mellett a keresztény, konzervatív értékek következetes képviseletére is nagy hangsúlyt fektető, magas színvonalú újságírói tevékenysége elismeréseként kapta a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést.

Köteles László, a Csemadok országos alelnöke a felvidéki magyar emlékhelyek megőrzése, illetve az ott élő magyar kisebbség kultúrájának megmaradása érdekében végzett tevékenysége, valamint a szülőföld megismertetését szolgáló honismereti kerékpártúrák szervezésében vállalt szerepe elismeréseként kapta a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést.

Marosi Antal haditudósító, a Karc FM Rádió szerkesztő-műsorvezetője, a Fővárosi Nagycirkusz sajtófőnöke példaértékű újságírói pályafutása, valamint sajtófőnöki tevékenysége elismeréseként kapta a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést.

Pély Barna énekes, zeneszerző sikeres előadó-művészete, valamint a fiatal zenei tehetségek támogatása érdekében végzett munkája elismeréseként kapta a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést.

Supola Zoltán Európa-bajnok tornász, artistaművész, edző a magyar tornasport nevadai népszerűsítését szolgáló több évtizedes munkája, valamint a világhírű Cirque de Soleil társulattal elért sikerei elismeréseként kapta a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!