Meghalt Murányi Marcell, a Blikk és a Népszabadság egykori főszerkesztője

2021. március 14. – 17:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

54 éves korában meghalt Murányi Marcell újságíró, kommunikációs szakember, aki 2006 és 2015 között a Blikk, majd a Népszabadság főszerkesztője volt, később az MSZP munkáját segítette tanácsadóként, az utóbbi időben pedig a Zuglói Önkormányzat médiacégénél dolgozott – értesült a Telex.

Információink szerint Murányi szombaton esett össze az utcán, és bár megpróbálták újraéleszteni, majd a kórházban is hosszasan küzdöttek az életéért, vasárnap elhunyt. A Media1 és a Blikk is úgy tudja, hogy a kommunikációs szakembernek kerékpározás közben állt le a szíve. A halálhírt a család az MTI-nek eljuttatott közleményében erősítette meg.

Az 54 éves újságíró 2001-ben főszerkesztőként indította újra a Mai Napot, 2006-tól nyolc éven át a Blikk főszerkesztője volt, 2014 és 2015 között pedig a Népszabadságot vezette. Erről a posztjáról azután mondott le, hogy autójával elsodort egy biciklist, de ezt nem vette észre, és továbbhajtott – a kerékpáros később meghalt.

Murányit aztán 2016 decemberében az MSZP kérte fel kommunikációs tanácsadónak, és bár a posztot nem töltötte be, szerződéses tanácsadóként segítette a párt munkáját, ám innen szűk fél év után távozott. Médiakarrierje után kommunikációs tanácsadóként dolgozott, továbbá termékfejlesztéssel és stratégiai tanácsadással is foglalkozott. Több könyve is megjelent, legutóbb a Szex, celebek, politikusok – 3000 őrült nap a Blikk élén, illetve az Apám, ez itt Horthy!

Murányi az elmúlt időszakban a Zuglói Információs és Médiacsoport Kft. ügyvezetője, valamint a zuglói polgármester főtanácsadója volt. Haláláról Horváth Csaba, Zugló polgármestere is megemlékezett, aki Facebookon azt írta, Murányi Marcellt Zugló Polgármesteri Hivatala saját halottjának tekinti.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!