Három hétre bezárják a XV. kerületi bölcsődéket

2021. március 11. – 16:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rendkívüli szünetet rendel el a XV. kerületi önkormányzat az általa fenntartott bölcsődékben. Március 16-tól április 6-ig csak két intézményben, a Szivárvány és a Százholdas Pagony bölcsődékben biztosítanak ügyeletet. A szünet utáni első munkanap 2021. április 7-én, szerdán lesz – írja Facebook-oldalán Cserdiné Németh Angéla polgármester.

A DK politikusa megjegyzi, hogy a kormány ugyan nem rendelte el a bölcsődék bezárását, viszont a koronavírus-járvány erősödése a XV. kerületi bölcsődéket is elérte. „Az intézményekben napról napra több a beteg, az alkalmazottak tömeges megbetegedése elérte a kritikus szintet, ráadásul a gyermekek alig 18 százaléka jár most valamelyik bölcsődénkbe. Ezért az ellátás a megszokott módon a továbbiakban már nem tartható fenn.”

A polgármester arra kéri a szülőket, hogy aki csak tudja, otthon oldja meg a gyermeke felügyeletét. Ügyeletet két helyen szerveznek a kerületben, 6-tól 18 óráig. „Az ügyeleti ellátásban csak egészséges gyermek vehet részt! Amennyiben az intézmény munkatársa a gyermeken bármilyen betegség legkisebb tünetét tapasztalja, haladéktalanul értesíti a szülőt, hozzátartozót, aki köteles elvinni a bölcsődéből a gyermeket” – írta.

Soron kívüli oltást követelt a szakszervezet

Múlt pénteken a bölcsődei dolgozók országos szintű soron kívüli oltását várta el a kormánytól a a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete. Ezt a hétfőn életbe lépett járványügyi szigorító intézkedések, illetve a bölcsődék nyitvatartása miatt várták el.

Március 4-én a XVI. kerületi önkormányzat azt közölte a Facebook-oldalán, hogy az óvodai és iskolai zárással párhuzamosan, március 8-tól április 7-ig bezárják a bölcsődéket, szükség esetén pedig kijelölt intézményekben biztosítanak ügyeletet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!