A megasztáros énekes nem tűnt el, adóssága is megvan

2021. március 09. – 22:56

frissítve

Laczó Balázs
Laczó Balázs
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

„Csak annyit mondhatok, és ezzel most le is kell zárnunk, hogy nem igazak mindazok a hírek az ügyfelemről, hogy ő elment, eltűnt volna. Itt van, és próbálja a magánéletét rendezni. Én is azt kérem, hogy ebben a nehéz családi helyzetben lehetőleg legyen nyugalma” – mondta a Telexnek Kaposi Gergely, az énekes Fekete Dávid ügyvédje.

Az énekest valóban nem tudtuk elérni.

A valaha tiszavirágéletű pizzériát is működtető megasztáros maga hívta fel tartozásaira a figyelmet a kisgyermekeinek címzett Facebook-posztjával. Ha apa „nem kapja vissza a pénzeit, amit apa kissé meggondolatlanul adott kölcsön és rossz helyre is fektetett be... akkor apa komoly problémákba kerülhet (…) Ha nem sikerül visszakapnom a pénzeimet, amik súlyos 100 milliók, akkor apát, lehet, hogy jó ideig nem látjátok majd és talán nem is ismeritek majd igazán, és ki tudja, mit fogtok rólam hallani”

Aligha érte ezután meglepetésként Fekete Dávidot a sajtó figyelme, a Blikk közölt egy birtokába jutott köremailt, amit egy nyugat-magyarországi autókereskedés írt a többinek: „becsődölt használtautó-kereskedő, médiában is feltűnő személyiség az ügyeskedéseivel rengeteg autókereskedőt és magánszemélyt jelenleg is megkárosít illetve megkárosított”.

A mára kiürített győri telepen sokan megfordultak az évek során, eleinte reménnyel, majd több kevesebb szerencsével. (A szerző felvételei)
A mára kiürített győri telepen sokan megfordultak az évek során, eleinte reménnyel, majd több kevesebb szerencsével. (A szerző felvételei)

Folyik ilyen ügy a rendőrségen

Fekete Dávid ügyvédje az általunk is tudakolt autóügyekkel kapcsolatban már azt közölte, egy szót sem mondhat, marad tehát a megnyugtató tény, hogy Fekete Dávid nem tűnt el.

Az ügyészséget is próbáltuk faggatni az ügyről, azt a választ kaptuk: a gyanúsított neve és a cég konkrét megnevezése nélkül általánosságban annyi igaz, hogy „folyik olyan büntetőeljárás, amely egy győri cég autókkal kapcsolatos tevékenységéhez kötődik. gyanúsított is van, akinek több vagyon elleni bűncselekményt is róttak a terhére, amelyek több esetben autókhoz köthetők. Emellett egy fiktív cégeladás is. Sem a cég, sem a gyanúsított neve nem közölhető. A gyanúsított több esetben panaszt tett a gyanúsítás ellen, amelyet az ügyészség elbírált, s valamennyit elutasította” – közölte dr. Gál Katalin ügyészségi szóvivő.

Amit viszont már nagyon is hús-vér személyhez – mégpedig Fekete Dávid énekeshez – köthetünk, az például az egyik korábban nála dolgozó hölgy elbeszélése, a pikantéria, hogy az Ausztriában munkát vállaló K. Dóra maga is károsult volt.

Álmai autóját fizette ki neki

Álmai autója volt
Álmai autója volt

„Dávid folyamatosan veri át az embereket azóta is, hosszú évek showműsora, ami ott zajlik. Én egy A4-es Audit rendeltem nála, ami a munkámhoz elengedhetetlen, évekig spóroltam rá. Álmaim autója volt, rémálom lett. Interneten kerestük, rábólintottam és előre oda is adtam a pénzt, hogy lefoglalhassák, ott legyen, mire megérkezem külföldről. Húzták-halasztották, hogy Hollandiából jön az autó, mindig volt valami kifogás. Eltelt így három-négy hónap, amikor fülembe jutott, és egy másik, tőlük független emberrel kiderítettük: az autóm már rég megérkezett Magyarországra. Odamentem a kereskedéshez, asztalhoz ültettem őket, két napig jártam a nyakukra, mire végül kibökte:

pénzre volt szüksége, egy kereskedő hitelezett neki és ezért az én autómat helyezte letétbe, másfél millióért.

Mi sem volt egyszerűbb, hiszen annak ott volt a kulcsa, pótkulcsa. Könyörögtem, legalább hadd nézzem meg az autót, ha már annyit vártam rá, azt is húzták-halasztották, aztán végül büntetőfeljelentést tettem, s ha nincs az ügyvédem, szerintem máig nem kapom vissza. A munkámhoz addig is autót kellett bérelnem, és az egyik kulcs még mindig nincs a birtokomban. A rendőrségen – amikor megneveztem őt – annyit mondtak: Hú, ez már hányadik feljelentés.”

Meg is fenyegette egy társaság

„Az irodában ahol 2017-ben még én is ott dolgoztam, magam is láttam, hogy a Dávid kibújik a dolgok alól, kap egy telefont, kérdőre vonják, nevet rajta, hogy na most mit csináljak?, aztán nem veszi fel a telefont. Volt egy nagy cirkusz is később, kénytelen volt adni, mert öten-hatan jöttek, megfenyegették. Az jó párszor fordult elő, hogy valaki odavitte az autót, megbeszélték az összeget, amennyit majd a tulaj kér. Aztán kiderült, hogy eladták olcsóbban, az autósnak nem szóltak róla, az illető maga vette észre, hogy a kocsinak a hűlt helye van csak ott. Neki meg – ha nem tudott valamit kitalálni – pénzt kellett kerítenie.”

- Én azt gondolom róla egyébként – vallja K. Dóra -, hogy olyan ember, aki csak szeret nagyot mondani, megfelelni, mindenki előtt pozitív színben feltűnni, még annak árán is, hogy mínuszokba rántja magát

– mondja.

Egy nevét elhallgató kereskedő mesélte: neki 10 millió forinttal tartozott az énekes, aki sokáig jó benyomást tett az ügyfelekre, és e bizalomra garancia volt – amíg ez működhetett – a több jól csengő tévés megjelenés. Az egyik adósságból a másikba átvergődés taktikája akkor vett drámai balkanyart, amikor egy rosszhírű, győri – a rendőrség által jól ismert – társasággal is ujjat húzott. A nagyok játékába került, s ők már – amit lehetett – kisajtoltak tőle busásan. „Még a múlt héten is járt nálam, és azt ígérte, megadja a tartozását..” – mondta el a Telexnek az illető, aki viszonylag kevés feljelentésre számít. Mert a kishalak kiállnak, a nagyobb befektetők nem okvetlenül óhajtanak a hatóság előtt számot adni az ügyletről.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!