BRFK: Elnézést kérünk, viccesnek szántuk a nőnapi posztot

2021. március 8. – 18:24

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nőnap alkalmából egy olyan bejegyzést tett közzé a Facebookon, ahol egy férfi rendőr (név szerint Szabó Gergely törzsőrmester) pózolt vörös rózsával több fotón. A kísérőszövegben pedig olyan „érdekességeket” listáztak, amely első ránézésre akár a fecsegő női nemet általában jellemző komoly statisztikáknak is tűnhettek.

Persze a szemfüles facebookozóknak feltűnhetett, hogy a sokat beszélő és az öltözéküket sokáig válogató nőkről szóló sztereotípiákról nem valamilyen tudományos kutatás alapján írnak, büszkén fel is tüntették, hogy az érdekességek forrása AZ INTERNET.

Valószínűleg sokan jelezték, hogy nem tartják megfelelőnek ezt a nőnapi köszöntést, a posztot ugyanis néhány óra után frissítették.

Most azt írják csupa nagy betűvel, hogy „EGY PICI HUMORT SZERETTÜNK VOLNA BELEVINNI!”, illetve, hogy javították a bejegyzést. A valóságban ez a javítás annyit takar, hogy a neten, ki tudja hol talált „érdekességek” közül kettőt töröltek és csak a nők szépségéről szólót hagyták benne a posztban, amiben hangsúlyozzák, hogy a fővárosi férfi rendőrök szerint minden nő gyönyörű.

Az, hogy mi és miért volt problémás a BRFK utólagos belátása szerint az eredeti bejegyzésben, nem derül ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!