Hadházy szerint előre kiszivárogtak a korlátozások részletei, a kormány szerint hazudik

2021. március 5. – 18:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben mindenki arra várt, hogy a Magyar Közlönyben megjelenjen a hétfőn életbe lépő szabályokat részletező kormányrendelet, az interneten elkezdett terjedni egy dokumentum, amelynek szövege nagyon hasonlított a később megjelent rendelethez, de számos ponton eltért attól. (Ebben a cikkben foglaltuk össze, hogy milyen szabályok lesznek érvényben hétfőtől.)

A dokumentum egy autóalkatrész-bolt honlapján tűnt fel. Megnéztük, hogy ki a pdf szerzője, és egy gyors guglizás után kiderült, hogy valós személy, a belügyminisztérium egyik tisztségviselőjéről van szó. Megkeresésünkre azt írta az érintett minisztérium, hogy kérdéseinket továbbították az ügyben illetékes Miniszterelnöki Kabinetirodának, de onnan már nem kaptunk választ. A 444.hu elérte a szóban forgó céget, ahol azt mondták, hogy egyik, szintén autóalkatrészekkel foglalkozó partnerüktől kapták a dokumentumot. Már nem érhető el a dokumentum, leszedték a honlapjukról.

Hadházy Ákos független képviselő kész tényként kezelte, hogy a rendelet végleges verziója jelent meg a bolt honlapján. Facebook-oldalán azt írta, szerinte az történhetett, hogy Orbán Viktor elküldte a rendelet szövegét az autógyártóknak, és onnan terjedt tovább.

A kormány hamar reagált Hadházy posztjára, közleményükben azt írták, hogy a képviselő ismét hazudott, a neten keringő dokumentum hamisítvány, nem ugyanaz, mint ami a Magyar Közlönyben megjelent. „Ismételten kérjük a Gyurcsány vezette baloldalt, hogy ha már a védekezést nem segítik, legalább ne hátráltassák azt álhírek gyártásával.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!