A rezidenseket és végzős medikushallgatókat is bevonják a kórházi munkába – bár előbbiek már eddig is részt vettek benne

2021. március 5. – 07:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az operatív törzs minden intézkedést meghoz, hogy elég ember és ágy legyen a betegek ellátására. Újabb 6369-cel nőtt a fertőzöttek száma, 6867-en vannak kórházban, 677-en lélegeztetőgépen, és mára 143-an haltak meg a koronavírus miatt.

A kórházakon hatalmas terhelés lesz a következő hetekben, „drámai helyzetre, drámai kihívásokra kell felkészülni.” Fel fog futni azoknak a száma, akiket kórházban kell ápolni. A kórházban ápoltak száma „felmehet valahová a 15 ezer magasságába, sőt, akár még a 20-ig is”.

Meghallgatták a kórházparancsnokokat, „ehhez kórházi ágyak kellenek, lélegeztetőgépek és emberek kellenek”. Az operatív törzs dolgozik a megoldásán, lehet, hogy a rezidenseket, végzős medikushallgatókat és akár a magán-egészségügyi szolgáltatók munkatársait is bevonják a munkába.

(Ehhez fontos megjegyezni, hogy mint azt több olvasónk szóvá tette – köztük rezidensek is –, hogy a rezidensek, akik egyébként végzett, a szakképzésüket töltő orvosok, eddig is részt vettek a koronavírusos betegek ellátásában.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!