Élő adásban fideszesezte le volt párttársát az egykori jobbikos képviselő

2021. március 03. – 19:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Teátrális jelenet bontakozott ki az ATV stúdiójában a Csatt című műsor hétfői felvételén, amikor Bencsik János exjobbikos képviselő annyira nem akart Volner János exjobbikos képviselővel egy platformra kerülni, hogy inkább el is ült mellőle (egy olyan helyre, ahonnan alig látszott).

Bencsiket – aki 2019-től parlamenti képviselő, és a 2020 eleji belharc folyamán lépett ki a Jobbikból, majd megalapította a Polgári Válasz nevű szervezetet – eredetileg Volner János oldalára ültették az asztalnál, de ő úgy érezte, hogy volt párttársa nem igazi ellenzéki, ezért székestül átült a túloldalra a momentumos Szabó Szabolcs és az ISZOMM alapítója, Szanyi Tibor mellé. Bencsik szerint bár utóbbi két politikus „neoliberális”, illetve „kommunista”, még mindig jobb velük egy oldalon szerepelni, hiszen legalább valódi ellenzékiek, ellentétben Volnerrel. A Volner Párt alapítóját az új formációja élén többször érte az a vád ellenzéki oldalról, hogy valójában a Fidesznek dolgozik, a legemlékezetesebb megmozdulása a választójogi törvény szigorításának benyújtása volt, amit a fideszes képviselők meg is szavaztak.

Bencsik János olyan elánnal vonta kérdőre Volnert, hogy a műsorvezető Rónai Egon csak egy kávét tudott kérni hirtelenjében. A független képviselő arra volt kíváncsi, hogyan jutott el Volner János onnan, hogy a Fidesz adóügyeit, állítólagos félrelépését szellőztette, odáig, hogy ő lett „Orbán Viktor utolsó mohikánja”. Volner szerint ő mindvégig nemzeti radikális maradt, most is az, csak a Jobbik ment ki alóla Gyurcsány Ferenc szekerét tolni.

Volner Jánosról a Telex is készített portrét, ezt itt olvashatja, a mókás jelenetet pedig itt lehet megnézni.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass