Meghalt Szabó János, az Antall- és Boross-kormány agrárminisztere

2021. március 02. – 10:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Életének 84. esztendejében elhunyt dr. Szabó János, a Független Kisgazdapárt volt országgyűlési képviselője, volt fölművelésügyi miniszter, áll a parlament honlapján és Tápiószentmárton Facebook-oldalán.

Dr. Szabó János 1937-ben Tápiószentmártonban született. A szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett 1960-ban. 1965-től ügyvédként dolgozott Győrben. 1989-ben belépett a Független Kisgazdapártba. 1990-ben a Független Kisgazdapárt Győr-Moson-Sopron Megyei területi listáján szerzett képviselői mandátumot. A Független Kisgazdapárt frakcióvezetői, valamint az alkotmányügyi, törvényelőkészítő és igazságügyi bizottság alelnöki tisztségét is betöltötte. 1993–1994 között földművelésügyi miniszter volt. 1994-ben díszpolgári címmel ismerték el szülőföldjének fejlesztéséért, a község jó hírének öregbítéséért tett erőfeszítéseit.

1998 és 2010 között Tápiószentmárton önkormányzati képviselője volt. Mint a város közölte, Tápiószentmárton díszpolgári címét 1994-ben, földművelésügyi minisztersége idején kapta „szülőföldjének fejlesztéséért, a község jó hírnevének öregbítéséért, a Tápiószentmárton-Albertirsa összekötő út megépítésének segítéséért”.

„Rendszeres résztvevője volt a községi rendezvényeknek, melyen kedvenc hangszerével a tárogatóval játszott és emelte az események színvonalát. Az Önkormányzat saját halottjának tekinti.”

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.