Az OLAF és a rendőrség is vizsgál három keszthelyi beruházást, amelyek nem akarnak haladni

2021. március 2. – 06:26

Másolás

Vágólapra másolva

Rendőrségi és OLAF-vizsgálat is folyik keszthelyi uniós beruházások miatt, írja a 24. A cikk szerint a korábbi fideszes vezetés a városi beruházások nagy részét egyetlen cégre bízta, de a kivitelező alig halad. Ezért már nemcsak a helyi ellenzék, de a mostani kormánypárti polgármester is feljelentést tett az ügyben.

A 24 azt írja, összesen másfél milliárd uniós pénzből, plusz némi önkormányzati forrásból kellene újjáépülnie

  • a helyi óvodának,
  • a városi strandnak és
  • a Reischl sörháznak.

Mindhárom beruházást egy budapesti székhelyű cég, az InvestMondi-System Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte meg, mert ők adták a legolcsóbb ajánlatokat.

Ám a felújítások nem haladnak, pedig az óvodánál például már a határidő is lejárt, úgyhogy a helyi ellenzék, a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) elnöke, Dr. Weller-Jakus Tamás bejelentést tett a közbeszerzési hatóságnál, Molnár Tibor képviselő pedig z OLAF-nál, amely mindhárom projektet vizsgálja. Ezután az új, szintén fideszes városvezetés is feljelentést tett, ennek alapján a magyar rendőrség is nyomoz a sörház és az óvoda felújítása ügyében.

A feljelentés szerint a vállalkozónak kifizetett díjjal kapcsolatban felmerült a gyanúja annak, hogy valótlan tartalmú dokumentumokat nyújtottak be az elszámolás során.

A lap elérte a cég ügyvezetőjét, Kamondi-Lukács Csabát, aki szerint a sörháznál megtörtént a szerződés módosítása, „ennek megfelelő ütemben haladnak most”. Részleteket nem árult el. A másik két projekttel kapcsolatban megjegyezte, hogy a strandnál a bontási munkálatok megkezdődtek, az óvodánál pedig az önkormányzattal egyeztetésben állnak. A polgármester nem nyilakozott a lapnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!