Az exe által meztelen fotókkal zsarolt Gáspár Evelin minden nőnek erőt adva üzeni: Elég!

2021. március 2. – 11:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Zaklatás áldozata vagyok” – kezdi a Facebook-bejegyzését Gáspár Evelin, pontosabban az édesapja, aki kitette a nyílt oldalára a posztot a lánya nevében.

Gáspár ebben leírja, hogy a volt párja, akivel egy évig járt, az év eleji szakításuk óta az életére tör. „Üzenetekben zaklat, nem ritkán személyesen is megkeres, de arra is volt példa, hogy az autóm szélvédőjét betörve találtam. Képtelen elfogadni, hogy továbbléptem.”

A nő eddig nem beszélt erről a nyilvánosság előtt, de – mint írja – , úgy érzi, itt az ideje, hogy felszólaljon.

„Elég! Elegem van abból, hogy egy értetlen férfi azt gondolja, a fizikális erejével, vagy zsarolással megváltoztathatja az érzéseimet, és magához láncolhat. Hogy azt gondolja, a titokban rólam készített, provokatív képei hatására majd megijedek és visszamegyek hozzá. Szomorú, hogy sok nő megtenné. Szeretnék a hasonló helyzetbe került nőtársaimnak üzenve erőt adni: ne engedjenek a mentális erőszaknak! Ki kell állnunk magunkért, mert bizony ezek a zsaroló kapcsolatok előbb-utóbb bántalmazóvá válnak. Ha megérzi egy férfi, hogy hatalma van felettünk, könnyen visszaélhet vele.”

„Én, a származásom ellenére az egyenjogúságban hiszek, eszem ágában sincs félelemből, vagy kiszolgáltatottságból együtt maradni valakivel” – írja, majd hozzáteszi: az egykori párja titokban, például zuhanyzás közben készítette róla a képeket, amikkel most zsarolja őt. „Undorítónak tartom, ha valakiről bosszúból intim felvételeket tesznek közzé, legyen az áldozat civil, vagy közszereplő” – írja Gáspár.

Gáspár Evelin a rendőrségen is feljelentést tett, írta a Blikk. A lapnak még azt is hozzátette Gáspár, hogy ő is sokáig félt, de már nem fél senkitől. „Ha kell, én teszek ki meztelen képet magamról, nem engedem, hogy ezzel zsaroljanak vagy így próbáljanak meg sarokba szorítani.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!