A düh és az elkeseredettség miatt írta Orbán fotója alá egy balmazújvárosi képviselő, hogy reméli, ebolával oltották be

2021. március 2. – 19:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap osztotta meg a Facebook-oldalán azt a fotót, amin beadják neki a kínai vakcinát, ehhez a képhez szólt hozzá Hüse János balmazújvárosi önkormányzati képviselő, aki mentőápolóként is dolgozik. A komment a következő volt:

Remélem, ebolával.

A történet itt persze nem ér véget, mert a Debreciner cikke szerint a hozzászólásra felfigyeltek a balmazújvárosiak, többen fel is háborodtak a történteken (a lap szerint leginkább olyanok, akik nehezen emésztették meg, hogy a 2019-es önkormányzati választáson a Fidesszel szemben Hegedüs Péter nyert egy helyi szerveződés támogatásával, ennek a tagja Hüse is).

Hüse aztán a Debrecinernek eljuttatott egy közleményt, ebben fejtette ki az ebolázós hozzászólás okait. Azt írta, hogy az elmúlt időszakban az egészségügyben sok feszültség keletkezett, amit csak növelt a járvány közepén megvalósított egészségügyi átalakítás.

„Eközben frontvonalban dolgozók megbecsülése enyhén fogalmazva sem méltányos, míg a honatyák tiszteletdíjai pedig növekednek. Szörnyű látni azt, hogy a lakosság hónapok óta csak vegetál, vállalkozások, emberi életek, családok mennek tönkre. Az ígért segítség pedig nem jut el az igazán rászorulókhoz. A tehetetlen düh és elkeseredettség eredményezte ezt a meggondolatlan kommentet”

– írta, és hozzátette, hogy szerinte mindenki hibázhat, és ő a maga részéről inkább százszor hibázzon a Facebookon, mint egyszer a munkája során. Hüse húsz éve dolgozik mentősként, de a kommentjét bevallása szerint „nem mint mentős, nem mint önkormányzati képviselő, hanem mint egyszerű dühös és elkeseredett ember tette”, és vállalja a felelősséget a történtekért. A hozzászólást egyébként azóta törölte.

Az ügyben megszólalt Tiba István, korábbi polgármester, a körzet országgyűlési képviselője, ő úgy gondolja, hogy a helyiek Hegedüsre várnak, hogy nyilatkozzon, és szólítsa fel Hüsét a lemondásra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!