Nem követte elbocsátás a cserkeszőlői fürdőben az állítólagos szakszervezet-alapítást

2021. február 27. – 20:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés:
Cikkünk megjelenése után több mint egy hónappal, április 9-én e-mailben jelezte Varga Attila, Cserkeszőlő polgármestere, hogy a Mérce eredeti cikkében közöltekkel szemben „a kérdéses időszakban és azt követően sem került egyetlen munkavállaló munkaviszonya sem megszüntetésre a Cserkeszőlői Fürdő és Gyógyászat Központban és ennek a ténye sem lett értelemszerűen egyetlen dolgozóval sem közölve. A Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ vezetőségének a mai napig nincs hivatalos tudomása arról sem, hogy mely személy illetőleg személyek alapítottak Cserkeszőlőn szakszervezetet, ezért ilyen téren a vezetőség, ha akarná sem tudná differenciálni a dolgozókat, de természetesen ilyen szándék a vezetőség részéről eddig sem volt és a jövőben sem lesz.”
A tájékoztatás alapján a cikk eredeti címét („Szakszervezetet alapított a cserkeszőlői fürdőben, azonnal kirúgták”) a jelenleg olvasható változatra cseréltük.

Szóban közölte a Cserkeszőlői Fürdő és Gyógyászati Központ vezetője a helyben szakszervezetet alapító dolgozójával szombaton, hogy vasárnap már nem kell felvennie a munkát, és hétfőn is csak a munkaügyi iratok aláírása miatt kell megjelennie – írja a Mérce.

A most elküldött dolgozó munkavégzésével kapcsolatban nem érkezett semmiféle kifogás – ezt már Boros Péterné, a fürdő közalkalmazottait is magába foglaló Magyar Köztisztviselők és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke mondta a lapnak. Szakszervezeti bizottsági titkárként egyébként védett személy a munkavállaló, így Boros Péterné szerint a szóbeli elbocsátás súlyosan jogsértő lehet, annak nem szabad hivatalosan is megtörténnie.

A szakszervezeti elnök azt is elmondta, hogy a helyi szakszervezeti alapszervezetük titkárának megválasztásáról és az MKKSZ alapszervezet megalakulásáról szóló hivatalos dokumentumokat sem postán, sem személyes úton nem volt hajlandó átvenni a fürdő főigazgatója.

Az elbocsátott dolgozó a helyi közéletben ismert, aktív politikai szerepet vállaló személy. Korábban a fürdővel kapcsolatos véleményére Varga Attila, Cserkeszőlő független polgármestere reagált élesen. Ő helyi fórumokon azt nyilatkozta, hogy valótlanságokat állított a munkatárs a fürdő helyzetéről tartott tájékoztatóján.

A járványhelyzet miatt a fürdő nehéz helyzetben van, korábban az ott dolgozó összes, nem helyi lakos alkalmazottat vagy elbocsátották, vagy fizetés nélküli szabadságot ajánlottak nekik. A többi dolgozót néhány hónapig nettó 86 ezer forintos fizetéssel alkalmazták, majd tavaly nyáron további 10 százalékkal csökkentették a bérüket, idézi fel a Mérce.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!