11 év után meglett a máriapócsi gyilkos a rendőrök szerint

2021. február 27. – 09:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pont kerülhet egy 11 évvel ezelőtti emberölés nyomozásának a végére, az NNI meggyanúsított egy férfit a bűncselekmény elkövetésével, írja a police.hu.

A gyilkosság Máriapócson történt 2010 szeptemberében. Az áldozat egy 75 éves férfi volt, akit a saját otthonában támadtak meg.

A nyomozást korábban felfüggesztették, miután nem sikerült kideríteni, hogy ki volt a tettes, de a Készenléti Rendőrség 2020-ban újra elővette az ügyet. Átnézték az iratokat, a lefoglalt bűnjeleket, és úgy döntöttek, folytatni kell a nyomozást.

A rendőrség közleménye szerint ennek az eredménye most, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya gyanúsítottként hallgatta ki a 45 éves B. Róbertet, aki egyébként épp börtönben van, más bűncselekmények miatt jogerős szabadságvesztést tölt.

Az ügyben korábban 1 millió forint nyomravezetői díjat is kitűztek, ezt tavaly szeptemberben visszavonta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. Amikor a díjat annak idején, még 2011-ben kitűzték, a rendőrségi szóvivő azt mondta: 67 tanút hallgattak ki az ügyben, mégsem sikerült eljutni a tetteshez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!