Sosem volt még ilyen meleg február 26-án, mint ma

2021. február 26. – 17:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megdőlt az országos és a fővárosi melegrekord pénteken. Bács-Kiskun megyében 22 Celsius-foknál magasabb hőmérsékletet is mértek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán azt írta: igazán meleg, már-már május végének, június elejének megfelelően meleg volt pénteken.

Virágzó tavaszi tőzike (Leucojum vernum) a Duna–Dráva Nemzeti Park területén, a Somogy megyei Gyékényes közelében Fotó: Varga György/MTI
Virágzó tavaszi tőzike (Leucojum vernum) a Duna–Dráva Nemzeti Park területén, a Somogy megyei Gyékényes közelében Fotó: Varga György/MTI

Eddig a február 26-i fővárosi melegrekord 18,9 fok volt, amit 2008-ban rögzítettek. Most ennél több mint 1 fokkal melegebb volt Újpesten. Az új fővárosi napi rekord mostantól 20 fok.

Az országos rekord korábban 20,7 fok volt, amit szintén 2008-ban mértek a Baja-Csávoly állomáson. Pénteken az előzetes adatok alapján a meteorológiai szolgálat 28 állomásán mértek magasabb értéket. A legmagasabb érték végül Kiskunfélegyházáé lett 22,4 fokkal.

Az előrejelzés szerint szombaton hidegfront érkezik, hatására több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Hajnalra plusz 1 és 7 fok közé hűl le a levegő, de az északi völgyekben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!