Győr fideszes polgármestere: Túl nagy teher a szolidaritási adó

2021. február 25. – 17:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Túlzott terhet jelent a városnak az ebben az évben 7,9 milliárd forintra rúgó szolidaritási adó, még úgy is, hogy ebből 2,2 milliárdot visszakapnak kompenzációként a kormánytól – mondta Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere az úgytudjuk.hu tudósítása szerint. A polgármester szerint már jelezték Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek, hogy az idei 67 milliárdot költségvetését tízmilliárd forintos mínusszal tervező városnak a jelenlegi helyzetben túl sok a befizetendő 7,9 milliárd, és kérték annak mérséklését, de, mint a lap írja, úgy tűnik, ez eddig nem történt meg.

A városüzemeltetést a nehéz pénzügyi helyzetben a szokásos 2,2-2,5 milliárd forint helyett idén 1,4 milliárdból akarják megoldani. Dézsi szerint külön probléma a helyi tömegközlekedés megszervezése.

A város, akárcsak tavaly, idén is 1,5 milliárdot fizetne a Volánbusznak erre, a közlekedési társaság azonban már a tavalyi évre is kér plusz egymilliárdot, míg az idei megbízást eleve egymilliárd forinttal drágábban vállalná el. A polgármester szerint ennél többet nem tud a város fizetni, ha nem sikerül ezt az árat lejjebb vinni, akkor a szolgáltatás tekintetében kell kompromisszumokat kötni. A Volán azt javasolta, hogy ne járjanak hétvégén a buszok, ami a polgármester szerint „vicces” javaslat volt.

A polgármester azt mondta, azt is jelezték Gulyás Gergelynek, hogy örülnének, ha az állami tulajdonú cégek nem emelnék a díjaikat, ha már az önkormányzatok a kormány döntésének értelmében nem tehetik, írja a lap.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!