Államtitkár a Kósa-ügyről: Kósa azért bízott meg az „örökösnőben”, mert a mérlegelő zöldségesnek is elhiszem, hogy annyi az áru

2021. február 22. – 12:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Érdemes lenne a hatóságoknak feltennie azt a kérdést, hogy vajon életszerű-e az, hogy teljesen természetesnek gondolta Kósa Lajos, hogy őt megajándékozzák – utóbb kiderült, hogy képzelt – sokmilliárdos ajándékokkal” – fogalmazott Csárdi Antal, LMP-s országgyűlési képviselő a parlament tavaszi ülésszakának harmadik napján. Napirend előtti felszólalásában Kósa Lajos és a csengeri örökösnő ügyéről kérdezte a kormánytagokat. Szerinte ugyanis ez a botrány tökéletesen megmutatja, hogy „a kormánypárti képviselőknek egy jelentős része hogyan viszonyul a pénzhez, a vagyonhoz.”

Az elmúlt hetekben nyilvánosságra került tanúvallomásokból az LMP politikusa szerint egyértelműen kiderült, hogy Kósa Lajos „végtelenül, már-már elképzelhetetlen módon hiszékeny volt”, és „ostoba módon bedőlt ennek az átverésnek”. Meg kellene vizsgálni Csárdi szerint, hogy nem valósította-e meg a befolyással üzérkedés törvényi tényállását Kósa, de azt is kérdezte a kormánytagoktól, hogy indult-e vizsgálat közokirat-hamisítás gyanúja miatt, miután Kósa Lajos édesanyja úgy nyilatkozott a rendőrségen, hogy az egyik közokiraton nem az ő aláírása szerepel.

Ha valóban elhitte Kósa Lajos a csengeri nő történetét, Csárdi szerint megkérdőjelezhető, hogy alkalmas-e arra, hogy vezető tisztséget viseljen, méltó-e arra, hogy ő vezesse a Honvédelmi és Rendészeti Bizottságot, illetve alkalmas-e arra, hogy tagja legyen az operatív törzsnek.

„Innen tényleg csak fél lépés a laposföld-elmélet”

– tette hozzá.

„Ha odamegyek egy zöldségeshez, és megméri nekem az árut, amit vásároltam, elhiszem, hogy annyi az az áru, és elhiszem, hogy jó minőségű

– kezdte válaszát Völner Pál államtitkár a kormány részéről. – A bizalomra épül fel a társadalom”.

Szerinte sületlenségeket hordott össze az LMP politikusa, amikor a befolyással üzérkedésről beszélt, de így érti már, hogy miért nem tagja Schiffer András az LMP-nek. Azt ugyanakkor nem érti, hogy egy öröklési ügybe hogyan keveredne bele az állam vagy bármely hivatalos személy.

„Ön sületlenségeket beszél, ebből próbál valamilyen ügyet kihozni, de ez teljesen érthető, hiszen Ön egy olyan Gyurcsány-koalíciónak a tagja, amelynek a vezetője 2006-ban az öszödi beszédben elmondta, hogy végighazudtuk az elmúlt másfél évet” – tért át a fő mondanivalójára az Igazságügyi Minisztérium államtitkára. Völner szerint Gyurcsány azelőtt is hazudott, és azóta is hazudik, és

„ha valakit itt csalással megtévesztenek, akkor az a vegyesfelvágott, amit toborzott maga mögé”.

Szerinte addig nem hozhatja fel a Kósa-ügyet Csárdi, amíg „Korózs Lajost a keblükön melengetik”, aki rémhírterjesztéssel került a hírekbe a járvány idején. Mint emlékezetes, a szocialista képviselő megosztott egy videót, amelyen egy magát mentősnek bemutató nő beszélt az OMSZ fővárosi központja előtt arról, hogy a kórházak tavaszi kiürítése után tíz súlyos beteg ápolását vállalta, akik közül kilencen meghaltak.

Aztán Völner gyorsan visszatért Gyurcsányra, és felidézte a 2006-os „szemkilövető” tüntetéseket, a határon túliak szavazati jogáról szóló népszavazást és a 2008-as gazdasági válságot.

„Önök ügyet próbálnak kreálni abból, amelynek Kósa Lajos pontosan a sértettje, és nem az elkövetője.

Megtévesztették, különben nem lenne ügy. Ha őt nem tudták volna megtéveszteni, ma nem tehette fel ezt a kérdést” – fogalmazott az államtitkár. Hozzátette, a kormánynak nincs köze azokhoz az ügyekhez, amelyek miatt a rendőrség nyomoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!