Téglási András lett a Nemzeti Választási Bizottság elnöke

2021. február 19. – 14:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Téglási Andrást választotta elnökévé a Nemzeti Választási Bizottság azután, hogy két héttel ezelőtt váratlanul lemondott a Nemzeti Választási Bizottságban betöltött tagságáról és elnöki tisztségéről a korábbi vezető, Rádi Péter. Rádi Péter 2015-től a Nemzeti Választási Bizottság tagja, Patyi Andrást váltotta az elnöki poszton, így 2018. augusztus 14-étől volt az NVB elnöke.

Akkor a lemondás okait nem fejtették ki, csupán annyit írtak:

„A Nemzeti Választási Iroda köszönetét fejezi ki a leköszönő elnöknek a többéves magas színvonalú szakmai együttműködésért, külön kiemelve a választási jogi kérdésekben irányadó Kúria joggyakorlat-elemző csoportja munkájában való értékes közreműködését, és részére további szakmai sikereket kíván.”

A Nemzeti Választási Bizottság soron következő póttagjaként Téglási András habilitált egyetemi docens lépett be a testületbe, amelynek vezetését az új elnök megválasztásáig Bozsóki Éva elnökhelyettes látta el.

Az MTI friss közleménye szerint nemcsak hogy belépett a testületbe, de rögtön meg is választották annak elnökévé Téglásit. Az Országos Doktori Tanács honlapján elérhető (utoljára tavaly decemberben hitelesített) információk szerint Téglási András a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen dolgozik, az egyetemen elérhető önéletrajza szerint pedig ott, az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karán oktatási dékánhelyettes, és egyetemi docens is, de emellett az Alkotmánybíróságon is dolgozik mint vezető-főtanácsos, angolul és németül is felsőfokon beszél.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!