Váratlanul lemondott Rádi Péter, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke

2021. február 05. – 18:21

frissítve

Váratlanul lemondott Rádi Péter, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke
Rádi Péter, Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke sajtótájékoztatót tart az helyi önkormányzati és nemzetiségi választás napján a Nemzeti Választási Iroda (NVI) Alkotmány utcai székházában 2019. október 13-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

Másolás

Vágólapra másolva

A pénteki nappal Rádi Péter, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke lemondott a Nemzeti Választási Bizottságban betöltött tagságáról és elnöki tisztségéről, közölte a választások tisztasága felett őrködő szervezet. Rádi Péter 2015-től a Nemzeti Választási Bizottság tagja, Patyi Andrást váltotta az elnöki poszton, így 2018. augusztus 14-étől az NVB elnöke.

A közlemény a lemondás okait nem fejti ki, csupán annyit írtak:

„A Nemzeti Választási Iroda köszönetét fejezi ki a leköszönő elnöknek a többéves magas színvonalú szakmai együttműködésért, külön kiemelve a választási jogi kérdésekben irányadó Kúria joggyakorlat-elemző csoportja munkájában való értékes közreműködését, és részére további szakmai sikereket kíván.”

A Nemzeti Választási Bizottság soron következő póttagjaként Téglási András habilitált egyetemi docens lép be a testületbe, amelynek vezetését az új elnök megválasztásáig Bozsóki Éva elnökhelyettes látja el.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass