Orbán Balázs megvédte Simicskót, aki személyesen vitte ki a vakcinákat egy idősotthonba

2021. február 18. – 08:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nincs akadálya annak, hogy külső szemlélők is figyelemmel kísérjék a vakcinák kiszállítását, az előírások betartásával és anélkül, hogy akadályoznák a feladat ellátását.

„Minthogy a járvány megállításához minél nagyobb beoltottsági szintet szükséges elérni, ezért örömmel fogadjuk mindazok munkáját és segítségét, akik az oltási műveleteknek nyilvánosságot biztosítva kiállnak a hatékony vakcinákkal való tömeges oltás mellett.”

Ezt válaszolta Orbán Balázs parlamenti államtitkár Molnár Gyulának, aki arról kérdezte, hogy milyen végzettséggel, felszereléssel és párttagsággal lehet részt venni a vakcinák szállításában.

Azután tett fel írásbeli kérdést MSZP politikusa, hogy pár hete Simicskó István KDNP-s országgyűlési képviselő és Sára Botond, a fővárosi Kormányhivatal vezetője személyesen vitte ki az oltóanyagokat egy fővárosi idősotthonba. A látogatásról készült fotókat Facebook-oldalán is megosztotta a KDNP frakcióvezetője, de HírTV stábja is elkísérte őket.

Az MSZP közleményében elfogadhatatlannak nevezte, hogy kampánycélokra használja fel a Fidesz az emberek kiszolgáltatottságát „Miközben azt állítják, hogy nem a pártpolitizálás ideje van itt, aközben ők maguk a koronavírus elleni oltóanyag kiszállításából kampányeseményt csinálnak” – fogalmaztak.

Orbán Balázs válaszában mindenekelőtt leszögezte, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés a jogszabályok által előírt rendben és sikeresen zajlik Magyarországon. Ezután részletesen írt arról, hogy a különböző oltóanyagokat milyen módokon szállítják ki az egyes oltópontokra és intézményekbe.

Az államtitkár arról ír, hogy az oltási folyamat logisztikai tervezését, a végrehajtás előkészítését az országos oltási munkacsoport koordinálja, de fővárosi, illetve megyei oltási munkacsoportok is létrejöttek, amelyeket kormánymegbízottak vezetnek, és amelyek az oltási feladatok helyi megszervezéséért felelnek. A szociális intézményekbe számos esetben a a kormányhivatalok munkatársai szállítják a vakcinákat. „A kormánymegbízottak is nap mint nap részt vesznek az operatív munkában, de annak sincs akadálya, hogy akik az oltási terv előrehaladását külső szemlélőként figyelemmel kívánják kísérni, az előírások betartásával és anélkül, hogy a feladatellátást akadályoznák, jelen lehessenek a kiszállításnál” – fogalmazott Orbán.

Ez alapján tehát Molnár Gyula is részt vehet a vakcinák szállításában külső szemlélőként. Facebook-posztjában már jelezte, hogy ő ugrásra készen áll, hogy segítsen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!