4,5 év börtönt kapott egy sofőr, aki ittasan két rendőr halálát okozta

2021. február 18. – 16:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen 4 év 6 hónap börtönbüntetésre, 7 év közúti járművezetéstől, valamint 4 év közügyektől eltiltásra ítélték azt a férfit, aki 2015-ben ütközött egy rendőrautóval, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A rendőrautóban ülő két rendőr meghalt.

A Fővárosi Törvényszék leírása szerint 2015. február 7-én éjszaka a következő történt: a vádlott derült időben, aszfaltburkolatú úton, ittas állapotban, érvényes vezetői engedély nélkül vezetett az Üllői úton, majd a Mikszáth Kálmán utca kereszteződésénél balra kívánt kanyarodni.

Szemből érkezett a kereszteződésbe – megkülönböztető jelzést még nem használva, de látható helyzetben – a rendőrautó közel 140 kilométer/órás sebességgel. A vádlott a kanyar ívét levágva szabálytalanul balra kanyarodott, és ekkor összeütközött a rendőrautóval, ami tovább sodródva egy szemből érkező, harmadik személygépjárműnek ütközött.

A balesetet okozó férfi segítségnyújtás nélkül tovább haladt. A rendőrautó sofőrje és utasa a helyszínen életét vesztette, a harmadik gépjármű sofőrje és utasa 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Első fokon a bíróság halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés és 4 rendbeli, a veszélyhelyzetet előidéző általi segítségnyújtás elmulasztása miatt 3 év 8 hónap börtönbüntetésre, 7 év közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat. Az ítélettel szemben mind az ügyészség, mind a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Másodfokon a bűncselekmények tárgyi súlyát, az elkövetés körülményeit, a halmazatot, és azt a tényt is figyelembe vették, hogy a vádlott a cselekményt ellene folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Ezért a törvényszék súlyosította a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés mértékét. Az ítélet jogerős – olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében.

Kövess minket Facebookon is!