Majdnem hússzor annyian passziváltatták a félévüket az SZFE-n, mint 2018-ban

2021. február 17. – 19:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Korábban arról számolt be a teljesen új vezetés alá került Színház- és Filmművészeti Egyetem, hogy mindössze négy hallgatójuk hagyta ott a tanintézményt, és mindössze 86-an állították passzívra a tanulói státuszukat. Az intézmény honlapja igyekezett úgy beállítani ezt az adatsort, mintha elhanyagolható lenne. Többek között ezeket emelik ki a közleményben:

  • „Mindössze négy hallgató, az összlétszám kevesebb mint 1 százaléka hagyta el a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) az első szemeszter lezárultával – közölte az intézmény.”
  • „Az összegzésből kiderül, hogy 86 hallgató státusa passzív a második szemeszterre. Ők olyan hallgatok, akik nem tanulnak ebben a félévben, számuk mértéke átlagos.”

Az egyetemet elhagyó négy diák közül egy inkább önköltségen átjelentkezett a Képzőművészeti Egyetemre mesterszakra, a másik három viszont otthagyta az SZFE-t.

Kárpáti Péter, az egyetem korábbi docense szerint azonban mégsem olyan jók ezek a számok, ahogy az SZFE új vezetése kommunikálni szeretné. Kárpáti Facebook-bejegyzése szerint annyira „átlagos” ez a 86 passziváltatott félév, hogy ez a szám 2018-ban átlagban mindössze 5 volt.

Vagyis az SZFE szétverése óta majdnem meghússzorozódott a magukat passziváltató diákok száma.

Mindeközben az SZFE új vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy diákokat toborozzanak, a közösségi felületeken és más online platformokon napok óta láthatók az intézmény jelentkezéssel kapcsolatos hirdetései.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!