Sétával tüntetett, megrovást kapott a móri gyilkosságokért elítélt Weiszdorn

2021. február 17. – 06:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Fellázadt a börtönben a móri mészárlásért elítélt Weiszdorn Róbert, mert elege lett a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorításokból, írja a Blikk. A lap szerint akkor telt be nála a pohár, amikor a Kozma utcai bv-intézet vezetője közölte a rabokkal, hogy a pandémia végéig lezárják az udvar egy részét. Weiszdorn nem fogadta el a döntést, és látványosan körbesétálta az udvart, beleértve a tiltott területet is. Ezért megrovást kapott.

Ügyvédje, Lichy József elmondta, hogy ettől az incidenstől eltekintve semmi gond nincs vele, minden idejét tanulással tölti.

Weiszdorn Róbert és társa 2002-ben kirabolt egy móri bankot. A bankrablásnak nyolc halálos áldozata volt, így Weiszdornt életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, feltételes szabadságra bocsátás lehetőségével. Társa az ítélethozatal előtt öngyilkos lett. Nemrég vallásról, hitről és tanulmányairól is beszélt a SZEMlélek blognak.

A Telex nemrég Kaiser Edével készített interjút. Először Kaisert gyanúsították meg a móri mészárlással, de Weiszdorn letartóztatása után ejtették ellene azt az egy vádat – más bűntettei miatt azonban csak 2020 nyarán szabadult. A börtönben találkozott Weiszdornnal, és ő egészen máshogy látta a mészárlás egyik valódi elkövetőjét. Interjúnkat itt olvashatja.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!