Kórházba kerülhetett az eltűntként keresett Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő

2021. február 16. – 13:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Szeged.hu önkormányzati lap több, egymástól független forrásra hivatkozva azt írja, hogy egy szolgálaton kívüli rendőr talált rá egy út szélén a hétfőn eltűnt, majd estére megkerült szegedi önkormányzati képviselőre, akit Makóra, az SZTE pszichiátriai klinikájára szállíthattak. Állapotáról egyelőre semmi konkrétumot nem tudni.

FRISSÍTÉS: A képviselő a Telexet arról tájékoztatta, hogy ez nem így volt, hanem megtalálása után égési sérülésekkel és kihűléssel tiszta tudatállapotban került a Csongrád-Csanád megyei Egészségügyi Ellátó Központ sürgősségi ellátó osztályára. A tévedésünkért elnézést kérünk Szabó Bálinttól, ebben a cikkben külön is megírtuk ezt.

A független Szabó Bálint hétfő reggel még elment futni, a sportolásból azonban már nem tért haza. A rendőrség eltűntként kereste, majd estére levették a fotóját a körözési oldalról, és csak annyit közöltek a lapokkal, hogy a férfi életben van.

A Szegedma.hu korábban azt írta, hogy a képviselő egy hétfő reggelre összehívott sajtótájékoztatóan akart leleplező információkat közölni Botka Lászlóról, de azon már nem jelent meg. A lap szerint Szabó a napokban „több tucat bizonyítékot, fotókat, hangfelvételeket adott át” a kormánypárti Pesti Srácok egyik újságírójának, Füssy Angélának.

Szabó Bálint neve onnan lehet ismerős, hogy tavaly márciusban kocsijával keresztbe állt az egyik szegedi kereszteződésben, hogy a járvány elleni védekezés érdekében leállítsa a városi tömegközlekedést. A képviselőt végül a rendőrök vitték el. Még 2019-ben Szabó jogerősen pert vesztett Botka László ellen, és egymillió forintos sérelemdíjat kell fizetnie a szegedi polgármesternek. A bírósági eljárás azután indult, hogy Szabó a kormányközeli Echo tévében, egy interjúban azt állította, hogy a „Szeviép-ügy szálai az önkormányzatig nyúlnak”. A képviselő állításait átvevő Szegedma.hu-t a bíróság szintén elmarasztalta a perben. 2017-ben pedig azért vitték el bilincsben a városházáról az akkor még a Szeviép-ügy károsultjait védő Szabót, mert megzavarta a rendet, és egy petíciót akart átadni a karzatról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!