Ungár: Miért fontosabb egy győri, mint egy szombathelyi?

2021. február 15. – 16:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ungár Péter szerint a nem fideszes önkormányzatra szavazókat büntetni akarja a kormány. Szombathelytől ötmilliárd forintot vett el a kormány az iparűzési adó csökkentésével, az ingyenes parkolással, a megemelt a szolidaritási adóval. „Minden környező megyeszékhelynek visszaadtak az elvett pénzből, kivéve Szombathelyt. Ez az egyetlen nyugat-dunántúli nagyváros, amely ellenzéki vezetésű.” Az LMP politikusa szerint vagy emiatt büntetik a várost, vagy arról van szó, hogy Hende Csaba parlamenti képviselő, egykori honvédelmi miniszter megbukott, nem tud érdemben támogatást szeretni városának.

Gulyás Gergely szerint inkább az ellenzéki önkormányzatok a kirekesztők, amelyek szabad városokként aposztrofálják magukat. Szerinte Hende Csaba nagyon is sokat tett a városért, amelyet ma már gyorsforgalmi út éri el. „A HIPA elvételét miért nem kompenzálták Szombathelynek, ha Veszprémnek, Zalaegerszegnek, Győrnek igen?” – kérdezte Ungár.

Gulyás szerint Szombathely gyorsforgalmi utak fejlesztésére kap pénzt, több beruházást is támogat a költségvetés, így a város nincs büntetve.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!