Tordai százezer forintos válságkezelő alapjövedelmet javasol

2021. február 15. – 15:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tordai Bence a válságkezelésről kérdezett, amely a Párbeszéd politikusa szerint valójában csak a kormányközeli „haverokat” segítette. Tordai azt követelte, hogy újra nyissák meg a bértámogatási pályáztatást, 50 helyett 80 százalék legyen a bértámogatás, amit előre fizessen ki a kormány. Ennek híján ment tönkre számtalan vállalkozás, mondta Tordai, aki szerint havi százezer forintos válságkezelő alapjövedelem kellene, ez tavaly 1200 milliárd forintba került volna.

„A Karácsony-párt most sem akar mást, mint megszorítást és adóemelést” – válaszolta Schanda Tamás. Az államtitkár szerint Karácsony Gergely már 2018-ban is ezt tervezte „Több százmilliárd forintot vennének el a magyar emberektől és a magyar vállalkozóktól” – mondta Schanda, példaként a szénadót említve.

Tordai a választ nem fogadta el, mert az nem az alapjövedelemről szólt. A képviselő szerint egyébként a megszorítást és adóemelést a Fidesz hajtotta végre a járvány idején: a közműadó háromszorosára, a szolidaritási adó négyszeresére emelkedett. „Az oligarcháknál és multiknál lenne szükség az adóemelésre, ehelyett a kormány nekik adóparadicsomot hozott létre” – mondta Tordai, megjegyezve, hogy a vendéglátásban a munkahelyek megvédése sem sikerült, hiszen az ágazatban 140 ezer álláshelyből mára csak 60 ezer maradt meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!