Szabó: Minden élet számít, vagy csak az ön beteges hobbija?

2021. február 15. – 12:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem csodáljuk, hogy nem szeretne beszámolni a kormány tavalyi teljesítményéről” – kezdte Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, felidézve Orbán szeptember eleji nyilatkozatát, amely szerint „a halálozások számát nézem elsősorban”. Aztán „amikor a halálozási adat 7000 fölé ment, akkor hirtelen ízléstelennek tekintette, ha valaki ezeket a számokat felhozta” – emlékeztette Szabó a kormányfőt, megjegyezve, hogy 20 ezer ember előtt futballmérkőzést is tartottak, nem sokkal az újabb korlátozások előtt.

„Tényleg minden élet számított, vagy csak az ön beteges hobbija?”

Szabó gazdasági adatokat is idézett: „Ma 30 éves csúcson van azt államadósság. Korábban ez volt az ön mumusa, ehhez képest 30 éves csúcsra járatta.”

„Az emberek igényt tartanak az önök támogatására: ehhez képest a KSH munkanélküliségi adatai a következők: januárban 299 ezer álláskereső van, 49 ezerrel több, mint egy évvel korábban.”

„Nem tudom, mit hazudozik össze ezekkel a számokkal kapcsolatban, miniszterelnök úr.”

A 300 ezer regisztrált munkanélküli mellett 150 ezer ember semmilyen ellátásban nem részesül. „Tényleg minden élet számít, vagy csak az önöké?” – kérdezte Szabó, megjegyezve, hogy februárban 70 ezer ember egészségügyi ellátását szüntette meg a kormány.

„A maguk kegyetlen embertelen kormánya potyautasnak nevezi azokat, akiket megfosztottak a gyógyulástól. Ezek az emberek nem kapnak tb-ellátást.”

„Ez az ellátási összeg egyébként 6 milliárd forintba kerülne – tizedébe annak, amennyit Semjén Zsolt vadászkiállítására költ” – mondta Szabó, emlékeztetve arra, hogy a Fiumei úti Baleseti Intézetben kabátban dolgoznak az orvosok és a nővérek, a kormányzat eközben milliárdokat költött haditechnikára és kiállításokra. Szabó nem tudta végigmondani beszédét, időtúllépés miatt elhalkult a mikrofonja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!