A KDNP megköszönte a kormány munkáját

2021. február 15. – 12:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Simicskó István a KDNP nevében megköszönte a kormány munkáját a járvánnyal kapcsolatban. „A baloldali frakcióvezető kollégákat végighallgatva eszembe jut, hogy persze szívesen fogadunk észrevételeket, főleg olyanoktól, akik addigi életük során már számos válságot megoldottak, és sikeresen élték meg a válsághelyzeteket. A Jobbik még egyet sem oldott meg, a többi baloldali párt még egyet sem oldott meg sikeresen.” „Ilyenkor óvatos vagyok, hogy mennyire kell az önök kritikai észrevételeit elfogadnunk. A hitelesség kérdésben önök nem állnak valami túl jól.”

Simicskó szerint az elmúlt 11 év mutatta, hogy minden válságban lehet a kormányra számítani, legyen az gazdasági, migrációs vagy járványügyi válság. „Ezt sokan látják, szerintem az önök szavazói is.”

Simicskó az 1918-as spanyolnátha-járvány elleni intézkedéseket idézte fel, megjegyezve, hogy akkor is a maszkviselés és az emberi érintkezések csökkentése volt az elsődleges eleme a védelemnek.

Ezután a kormányzat gazdasági intézkedéseit méltatta: ilyenek az 5 százalékos lakásépítési áfacsökkentés, a „tízmilliós kamatmentes kölcsön a vállalkozások megsegítésére”, „a bértámogatás a bajbajutott ágazatoknak”, és „az elmúlt évszázad legnagyobb egészségügyi béremelése is valóban indokolt”, de történelmi a hitelmoratórium és a 13. havi nyugdíj visszaépítése is.

„A kormány helyesen jár el, időben hozta meg a védelmi intézkedéseket, az hozza meg a hatékony védekezés alapjait” – mondta Simicskó, kiemelve a vakcinabeszerzést is. „A magyar hatóságok által bevizsgálta vakcina kerülhet az emberek elé, ez a folyamat zajlik” – mondta, megjegyezve, hogy az ellenzéki polgármesterek között többen cinikusok, ötleteikre nincsen szükség, inkább a kormány védekezését kellene támogatni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!