2600 milliárd forint családtámogatásra

2021. február 15. – 13:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Zsigó Róbert a családvédelmi akciótervről és az otthonteremtési programról beszélt. Eszerint „2300 milliárd forint áll rendelkezésre a magyar családok támogatására, az otthonteremtési akciótervvel együtt 2600 milliárd forint fordítható erre a célra” 2021-ben. Idén júliustól a csecsemőgondozási díj révén az édesanyák a bruttó fizetésük 100 százalékát kapja fél éven át.

Emellett kétszeresére nőtt a gyed, a családi adókedvezményt egymillió család veszi igénybe. A csokot 159 ezer család vette igénybe, ez 500 milliárd forintot tesz ki – mondta Zsigó, megemlítve a 10 millió forintos babaváró támogatást, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását és azt, hogy a bölcsődei férőhelyek másfélszeresükre nőttek, elérve az 51 ezret.

„Elindult az otthonteremtési program, amely nemcsak a családokat, de a gazdaságokat is segíti” – mondta Zsigó Róbert. 2021. január 1-jétől az új lakások értékesítési áfája 27 százalékról 5 százalékra csökkent.

„2021. január 1-jétől az állam átvállalja a meglévő otthonok felújítási költségekeinek felét, legfeljebb 3 millió forintot, és akinek nincs önereje, az otthonteremtési kölcsönt vehet fel” legfeljebb három százalékra, tíz évre, 6 millió forint erejéig.

Zsigó szerint ebből is látszik a baloldali kormányok és a jelenlegi keresztény-nemzeti kormányok válságkezelése közötti különbség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!