Bochkor Gábor majmokat emlegetve alázta meg kollégáját a Retro Rádión

2021. február 12. – 18:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Hihetetlen, hogy ennyit sem tudsz megjegyezni! Ezt még egy orangután is megjegyzi” – vágta oda élő adásban Bochkor Gábor egy kollégájának a Retro Rádió csütörtök reggeli műsorában, miután kiderülni látszott, hogy az nincs teljesen tisztában a műsorvezető által kezdeményezett, egyébként több sebből vérző szituációs játék (Bochkor által lefektetett) szabályaival. Az adás kényes jeleneteire egy olvasónk hívta fel a figyelmet.

Mikor a rádió munkatársa, Héjja Anett néhány másodperc múlva ismét hibázott, Bochkornak végleg elfogyott a türelme, és csak annyit kért: hozzák be inkább Csitát, a harmincas és negyvenes évek Tarzan-filmjeiből ismert csimpánzt, majd ültessék a nő helyére. „Anett, miért nem tudod megjegyezni?! Kettő [válaszlehetőség] van csak. (…) Szétzilálod a játékomat. Tudod, hogy azt nem szabad?” – folytatódott a kifakadás. Erre a nő szomorúan csak annyit felelt: tudja. Az adást itt lehet visszahallgatni:

A helyzetet csak még kényesebbé és összetettebbé tette, hogy Bochkorék előtte pont arról beszélgettek, mekkora „parasztság” egy nőt nyilvánosan megszégyeníteni. A kellemetlen pillanatok ugyanis azután következtek, hogy a műsorvezetők egy orosz exfocista, Vlagyimir Bisztrov és Anna Szemjonovics volt jégtáncos nyilatkozatháborújáról diskuráltak. A két sportoló ügye azzal kezdődött, hogy a negyvenhétszeres válogatott futballista a nyilvánosság előtt fejtette meg Szemjonovics sportkarrierjének végét, szerinte ugyanis akkora mellekkel, mint amekkorák neki vannak, képtelenség tripla- vagy négyfordulatos ugrásokat végrehajtani, és valószínűleg többre vitte volna, ha a melleit műtét útján megkisebbítteti.

„Hogy lehet valaki ilyen mérhetetlenül nagy bunkó?” – kérdezi ezen a ponton Bochkor, majd idézni kezdi Szemjonovics szellemes válaszát, aki először is tisztába tette, hogy neki nem cicijei, hanem mellei vannak, jégtáncban pedig különben sem szokás triplát vagy négyfordulatosat ugrani, ezután pedig arra kérte a focistát, hogy ha valaha is újrakezdené a karrierjét, vágassa le inkább azt, amit a lábai között hord, úgy lényegesebben gyorsabban fog majd futni a pályán. „Milyen elegáns, milyen finom!” – méltatja a replikát Bochkor, majd azon kezd tűnődni, hogy Bisztrov üzenete vajon sportolói jótanács vagy szexista megjegyzés-e inkább. „Látsz ebben bármilyen sportolóit?” – dönti el a kérdést egyetlen visszakérdezéssel a másik műsorvezető, Lovász László. Később Bochkor is arra jut, hogy Szemjonovics befejezte a sportolói pályáját, kizárt, hogy pont egy focista szakmai véleményére lenne kíváncsi.

Egyébként Lovász volt az is, aki megpróbálta a védelmébe venni a Bochkor által leforrázott női kollégát. „Gábor, ne legyél Bisztrov! Olyan Vlagyimir Bisztrov lettél egy pillanat alatt” – szúrta le egy ponton (az asztalra csapva) a műsorvezetőtársát. Bochkor egyébként azt szerette volna bemutatni, hogy a nőknek nem minden férfiaktól jövő dicséret esik jól, bizonyos kitüntetett testrészeknek szánt bókok kifejezetten kellemetlenek, zavaróak tudnak lenni a számukra. A műsorvezető ekkor vonja be női kollégáját a játékba, akit arra kér, hogy a különböző testrészeinek címzett bókjaira kétféle reakcióval jelezze, hogy jól esett-e neki, vagy sem. A nő viszont néha megfeledkezik a szabályokról, és csípőből megköszön egy-egy mesterséges bókot, ez hozza ki Bochkort a sodrából.

Pedig Héjja Anett már eleve kellemetlen helyzetben van: ott ül egy ötfős társaság egyetlen női tagjaként, és különböző intenzitású vihogások közepette próbál természetesen viselkedni egy konstruált helyzetben, amelyben egy kollégája a különböző testrészeire (hát, mell, köldök, fenék, kézfej, lábfej, szem, haj stb.) tesz elismeréseket. „Körbejártam a testét nagyjából, tökre örül dolgoknak, és nyilvánvaló dolgoknak meg abszolút nem, mert az már szexista, az már bántó. Pedig minden dicséret volt.” Lovász erre újra tisztába teszi a helyzetet: „Amikor arról beszélsz, hogy neked tetszik valami, akkor arról beszélsz, hogy neked. De kérdezte ő? Akarja ő tudni?” Bochkor végül arra jut: „A nő veszélyt érez, ha bizonyos testrészeit megdicsérem.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!