Sajátos lánykérésnek hitték, amikor a TEK törte rájuk az ajtót

2021. február 11. – 13:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Erődítményszerű épületben csapott le a NAV és a TEK egy budapesti és nagykanizsai elkövetőkből álló bűnszervezetre, amely külföldről behozott használt autók nem szabályszerű kereskedelmével okozott 1,3 milliárd forintnyi kárt.

A NAV csütörtöki közlése szerint a bűnszervezet vezetőjére Pest megyei luxusotthonában csaptak le a TEK kommandósai. „A fényűző, milliárdos értékű ingatlan golyóálló üvegezésével, kamerarendszerével és mozgásérzékelőivel kész erődítményként szolgált a bentlakóknak” – írták. A rajtaütéskor a férfi barátnője fel sem fogta a helyzet súlyosságát, azt hitte, sajátos lánykérésben lesz része.

A hálózat felszámolásához a NAV nyugat-dunántúli nyomozói összesen negyven helyszínen tartottak kutatássorozatot, a bizonyítékok begyűjtésében nyomozók, járőrök, informatikusok, valamint drog- és pénzkereső kutyák is részt vettek. A bűnbanda nagykanizsai tagjának gépkocsijában több mint huszonötmillió forint készpénzt találtak. Egy titkos, a bűncselekmények szervezésére fenntartott irodában ujjnyomkutatásra is szükség volt, mivel az elkövetők tagadták, hogy közük lenne az ingatlanhoz.

Az őrizetbe vett öt főből három a Zala Megyei Főügyészség indítványa alapján bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt letartóztatásba, kettő pedig bűnügyi felügyelet alá került. Az elkövetők akár 20 évet is kaphatnak.