Sajátos lánykérésnek hitték, amikor a TEK törte rájuk az ajtót

2021. február 11. – 13:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Erődítményszerű épületben csapott le a NAV és a TEK egy budapesti és nagykanizsai elkövetőkből álló bűnszervezetre, amely külföldről behozott használt autók nem szabályszerű kereskedelmével okozott 1,3 milliárd forintnyi kárt.

A NAV csütörtöki közlése szerint a bűnszervezet vezetőjére Pest megyei luxusotthonában csaptak le a TEK kommandósai. „A fényűző, milliárdos értékű ingatlan golyóálló üvegezésével, kamerarendszerével és mozgásérzékelőivel kész erődítményként szolgált a bentlakóknak” – írták. A rajtaütéskor a férfi barátnője fel sem fogta a helyzet súlyosságát, azt hitte, sajátos lánykérésben lesz része.

A hálózat felszámolásához a NAV nyugat-dunántúli nyomozói összesen negyven helyszínen tartottak kutatássorozatot, a bizonyítékok begyűjtésében nyomozók, járőrök, informatikusok, valamint drog- és pénzkereső kutyák is részt vettek. A bűnbanda nagykanizsai tagjának gépkocsijában több mint huszonötmillió forint készpénzt találtak. Egy titkos, a bűncselekmények szervezésére fenntartott irodában ujjnyomkutatásra is szükség volt, mivel az elkövetők tagadták, hogy közük lenne az ingatlanhoz.

Az őrizetbe vett öt főből három a Zala Megyei Főügyészség indítványa alapján bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt letartóztatásba, kettő pedig bűnügyi felügyelet alá került. Az elkövetők akár 20 évet is kaphatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!