Gyurcsány: A csendet halljátok most harci kürtként

2021. február 9. – 14:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a Facebook-oldalán reagált a Fővárosi Törvényszék ítéletére, miszerint a Klubrádiónak február 14-én éjfélkor el kell hallgatnia a 92,9-es frekvencián. Gyurcsány szerint ez a hatalom a némaságot szereti, miközben azt hazudja, hogy „mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk”. Mint írta:

„A csendet halljátok most harci kürtként.”

A DK elnöke szerint „véget kell vetni ennek a paranoiás rendszernek, hogy újra szabad legyen a szó. Hogy újra szóljon a Klubrádió.”

Soproni Tamás, a Momentum politikusa, VI. kerületi polgármester szerint a fideszesített Médiahatóság közbenjárásával ma elhallgattatták az utolsó kormánykritikus politikai tartalmakat is sugárzó rádiót, a Klubrádiót.

„Nem kérdés, hol hozták meg ezt a döntést: nem a médiahatóságnál, nem is a bíróságon, hanem a magyar kormányban. Pontosan úgy, ahogy a Népszabadság tönkretételét vagy az Origo propagandalappá züllesztését.”

Soproni szerint aki sosem találkozik kritikával, az egy idő után szükségképpen elhiszi, hogy ő nem megválasztott, hanem kiválasztott. És ezzel torzul a személyisége. Mint a Facebookon írta:

„Nyilvánvaló: ha 2022-ben az ellenzék jut hatalomra, a Klubrádió újra szólni fog, az adminisztratív zaklatást, a cenzúrát beszüntetjük, ez elhallgattatás intézményeit pedig felszámoljuk.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!