Akár tíz centiméternyi hó is összejöhet ma északon

2021. február 9. – 07:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 8:08-kor: A Dunakanyar térségében és az északkeleti határvidéken végig hó formájában hullhat a csapadék. Többnyire 5-10 centiméteres, néhol 10 centinél is nagyobb hótakaró is kialakulhat arrafelé az esti órákig.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kora reggeli előrejelzése szerint folytatódik a csapadékos idő, az állaga pedig attól függően változik, hogy északon vagy délen vagyunk-e éppen.

Azt írták, hogy egyre nagyobb területen számíthatunk esőre, a főváros tágabb környezetében átmenetileg néhol ónos eső is valószínű. Az Északi-középhegységben (különösen a magasban, illetve a Mátra–Bükk vonaltól északra) tartósabban is havazhat, így ott van legnagyobb esély több cm-t meghaladó friss hórétegre. A szél többnyire mérsékelt marad. Északon lesz a hűvösebb, délen pedig az enyhébb idő. Pécsen 12, Szegeden akár 13 fok is lehet.

A feketeleves csütörtökön jön, ahogyan arról korábban be is számoltunk. A mostani előrejelzés szerint lesznek olyan területek, ahol hajnalban mínusz 20-21 fokot is mérhetnek, és ezek a kemény mínuszok több napig velünk maradnak majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!