Online kérdőívet indított a kormány az állattartásról

2021. február 07. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

Online kérdőív formájában indult állatvédelmi társadalmi párbeszéd. A kérdőívet vasárnaptól egy hónapon át lehet kitölteni az allatvedelem.kormany.hu oldalon, írja az MTI.

Nagy István agrárminiszter vasárnap a Noé Állatotthonban tartott sajtótájékoztatón elmondta, társadalmi párbeszédet indítanak az állatok jólétének növelése és a felelős állattartás terjesztése érdekében. A miniszter szerint az állatvédelem ügye az egész társadalmat érinti, ezért nagy hangsúlyt fektetnek az edukációra.

Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos azt mondta, hogy a felmérés 13 kérdést tartalmaz, és két fő gondolati kör mentén épül fel: az első az állatvédelemhez kapcsolódó jogszabályi környezet, a második pedig a felelős állattartás helyzete. A témák érintik a társállatok és a gazdasági haszonállatok helyzetét is.

A felelős állattartáshoz kapcsolódóan kíváncsiak a lakosság véleményére a civil szervezetek támogatási rendszerével, az oktatással, a kóbor állatok helyzetével, a bántalmazást elszenvedő haszonállatokkal kapcsolatban. Emellett várják a véleményeket a nem megfelelő állattartással szembeni fellépésről, az állatkínzás büntetéséről, a tiltott állatviadal szabályainak szigorításáról, a pirotechnikai eszközök használatáról és cirkuszi vadállatok helyzetéről is.

Kövess minket Facebookon is!