Állami támogatásból turbózzák fel a falusi kisboltokat

2021. február 6. – 09:14

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány a Magyar falu program keretében összesen 45 milliárd forint támogatást biztosít a kétezer lélekszám alatti települések kisboltjainak megújulására. Így az új és meglévő üzleteket szolgáltató központokká alakítanák át postával, patikával, írja a Magyar Nemzet.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint, a nagy élelmiszeripari multicégek megjelenésével a kisboltok az elmúlt években bezárásra kényszerültek a legkisebb településeken. „Ezért döntöttünk arról, hogy pluszforrást biztosítunk a működésükre” – jelentette be korábban Gulyás Gergely.

Az Áfeosz–Coop Szövetség elnöke a lapnak azt mondta, hogy jelenleg nagyjából háromszáz hazai kistelepülésen nincs semmilyen alapvető bolt, ahhoz, pedig hogy a lakosok a friss fogyasztási cikkeket, élelmiszereket megvásárolhassák, a falujuktól távolabb kell menniük.

Zs. Szőke Zoltán hozzátette, a pályázaton elnyerhető támogatásokból egyrészt az ellátatlan településeken új üzletek épülnének és újranyithatnak a korábban bezárt egységek. A kereskedők kérhetnek pénzt a jelenleg is működő boltok korszerűsítésére is

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!