Felfüggesztett börtönbüntetést javasol az ügyészség Donáth László ügyében

2021. február 5. – 11:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a mai napon vádat emelt egy férfival szemben aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt.” Ezt a választ Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője küldte a Magyarnarancs.hu-nak a lap Donáth László ügyével kapcsolatos kérdésére.

Az ügyészség szerint „orvosi iratok, tanúvallomások és igazságügyi pszichológusszakértői vélemény bizonyítja a cselekményeket”, ezért azt indítványozták, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével végrehajtásban próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki a férfira.

Donáth László ellen 2020-ban indult nyomozás, miután a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház egy takarítónője feljelentette, mert állítása szerint Donáth bántalmazta, két kézzel fojtogatta őt.

Tavaly decemberben a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerület is közleményt adott ki a témában.

Az egyházi vezetés maga is megkísérelte feltárni az ügyet, miután 2019 őszén a feljelentést tevő nőn kívül többen is megkeresték őket panaszaikkal. Azt írják, a szakemberek bevonásával tartott beszélgetéseken számukra hitelesnek, életszerűnek tűntek azok a beszámolók, amelyekben az érintettek azt állították, a lelkész és egykori MSZP-s politikus Donáth bántóan, zaklatóan, számukra elfogadhatatlan módon bánt velük, ért hozzájuk.

Az ügyről további részleteket ebben a cikkünkben olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!