Zöld utat kaphat a zugligeti libegő 3,6 milliárdos újjáépítése

2021. február 4. – 07:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elutasította a Közbeszerzési Döntőbizottság a libegő pályázatának eredményét vitató kérelmet, így már csak az aláírás hiányzik ahhoz, hogy a főváros által győztesként kihozott pomázi MNT Systems 3,6 milliárd forintért megkezdje a libegő átépítését – írta a Hvg.hu. A villamosipari kivitelezéssel foglalkozó cégnek nincsen tapasztalata a közlekedési eszközök építésében, ezért a pályázathoz négy további céget vont be: a Közlekedés Kft.-t, a BGS Építő Kft.-t, az MP Közmű Kft.-t és a Leitner AG-t.

Ezt vitatta a vesztes Swietelsky Vasúttechnika és a Doppelmayr Seilbahnen osztrák sífelvonó-építő konzorciuma, amely 4,3 milliárdos ajánlattal állt elő, ám a magasabb összeg miatt pályázatát nem vizsgálták. A konzorcium a pályázattal szemben korábban is emelt kifogást, aminek a főváros részben helyt is adott: januárban újra elbírálta az MNT Systems pályázatát, csökkentette az értékelésben megadott pontszámát, de ez sem veszélyeztette győzelmét.

„A közbeszerzési eljárást még nem zárták le, a szerződést még nem kötötték meg, sőt eredményt sem hirdettek – de mivel a Vasúttechnika-Doppelmayr duó a jelek szerint feladta a küzdelmet, erre nagy valószínűséggel sor fog kerülni” – írta a Hvg.hu.

Az új libegő felépítése előtt a régit a kivitelezőnek el kell bontania. Az új libegőn 76 darab négyszemélyes függőszék lesz, egymástól szűk 30 méternyire.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!