A jövő év végére kétszer kétsávos lesz a 8-as veszprémi elkerülője

2021. február 4. – 16:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jövő év végére befejeződik a veszprémi déli elkerülő út litéri és balatonfüredi csomópontok közti 7,5 kilométer hosszú szakaszának megújítása, mondta el egy csütörtöki bejárás során a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese, Nyul Zoltán.

Az MTI összefoglalója szerint Nyul elmondta: a litéri és balatonfüredi csomópontok közti szakaszt négysávossá bővítik, a korábbi lámpás csomópontok helyett külön szintű csomópontokat alakítanak ki. A szakaszon kialakítanak továbbá két körforgalmat, korszerűsítik a burkolatot, a biztonságosabb közlekedés érdekében fizikailag is elválasztják az út két oldalát.

A balatonalmádi csomópont térségében terelőutat építettek a forgalom zavartalanságának biztosítása érdekében, amely az építkezés lezárultával is megmarad. A NIF célja az, hogy az elkészült útszakaszokat folyamatosan adják át a közlekedőknek, szem előtt tartva, hogy 2023-ra, amikor Veszprém Európa Kulturális Fővárosa lesz, minden elem elkészüljön.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere a helyszínen arról beszélt: több évtizede várják már az elkerülő megépülését. „Egy régóta várt fejlesztés megvalósításának felénél járunk, amely Veszprémnek és a térségnek nagyon sok pozitívummal szolgál majd, mind gazdasági, mind turisztikai, mind pedig kulturális szempontból. (…) Köszönöm mindenkinek a türelmét, ez most egy nehezebb, kényelmetlenebb időszak, de a végén egy gyors és modern útszakaszt vehetünk birtokba” – idézi a NIF csütörtöki beszámolója Ovádi Pétert, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét.

A 8-as főút litéri és balatonfüredi csomópontok közti szakasza 25 milliárd forintból újul meg – a projektről itt lehet részletesen olvasni. A NIF azt reméli, hogy a beruházásnak köszönhetően a Balaton és Budapest közötti, rendkívül forgalmas útszakaszon megszűnhetnek a rendszeres torlódások, ezáltal gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!