Értékteremtő közösségekért díjat adott át a részegen karambolozó volt nagykövet

2021. február 2. – 15:30

Értékteremtő közösségekért díjat adott át a részegen karambolozó volt nagykövet
Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára beszédet mond az Értékteremtő Közösségekért-díj átadásán a Miniszterelnökségen 2021. február 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Másolás

Vágólapra másolva

Értékteremtő közösségekért díjakat adott át Budapesten Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, és helyettes államtitkára, Szalay-Bobrovniczky Vince.

Az MTI tudósítása szerint a díjakat Váradi Natália, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felnőttképzési Központjának vezetője, a GENIUS Jótékonysági Alapítvány igazgatója, valamint a Táplálékallergiás Gyermekeket Táboroztató Egyesület kapta

Az átadón Gulyás azt mondta, fontos évről évre elismerni azon civilek munkáját, akik segítenek előbbre jutni a társadalomnak. Minden esztendőben sok kiemelkedő teljesítmény közül kell a legjobbakat választaniuk – tette hozzá. Szalay-Bobrovniczky a civil szférában végzett munkát két fogalommal írta le: értékteremtés és közösségépítés. Mindkét díj a lehető legméltóbb helyre került – vélekedett a politikus.

Az átadóünnepséget néhány órával azután tartották, hogy ma reggel megjelent cikkünkben bemutattuk Szalay-Bobrovniczky eltussolt botrányát. A politikus nyolc évvel ezelőtt, bécsi nagykövetként, részegen, gyerekeivel a szolgálati autójában karambolozott Bécsben, az ütközés során két ember pedig könnyebben megsérült.

A diplomata ellen nyomozást indított az osztrák Államügyészség, az eljárást azonban két hónappal később a bécsi diplomáciai egyezményre hivatkozva leállították. A politikus a baleset legfontosabb részletét (hogy ittas volt az ütközés idején) többször elhallgatta a Külügyminisztérium elől, amely a karambol utána nem hívta haza; Szalay-Bobrovniczky kitölthette a nagyköveti idejét, és befolyásos kapcsolati hálója révén azóta is több helyen megfordult a kormányzatban.

További részleteket az ügyről ebben a cikkünkben olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!