Értékteremtő közösségekért díjat adott át a részegen karambolozó volt nagykövet

2021. február 02. – 15:30

Értékteremtő közösségekért díjat adott át a részegen karambolozó volt nagykövet
Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára beszédet mond az Értékteremtő Közösségekért-díj átadásán a Miniszterelnökségen 2021. február 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Másolás

Vágólapra másolva

Értékteremtő közösségekért díjakat adott át Budapesten Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, és helyettes államtitkára, Szalay-Bobrovniczky Vince.

Az MTI tudósítása szerint a díjakat Váradi Natália, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felnőttképzési Központjának vezetője, a GENIUS Jótékonysági Alapítvány igazgatója, valamint a Táplálékallergiás Gyermekeket Táboroztató Egyesület kapta

Az átadón Gulyás azt mondta, fontos évről évre elismerni azon civilek munkáját, akik segítenek előbbre jutni a társadalomnak. Minden esztendőben sok kiemelkedő teljesítmény közül kell a legjobbakat választaniuk – tette hozzá. Szalay-Bobrovniczky a civil szférában végzett munkát két fogalommal írta le: értékteremtés és közösségépítés. Mindkét díj a lehető legméltóbb helyre került – vélekedett a politikus.

Az átadóünnepséget néhány órával azután tartották, hogy ma reggel megjelent cikkünkben bemutattuk Szalay-Bobrovniczky eltussolt botrányát. A politikus nyolc évvel ezelőtt, bécsi nagykövetként, részegen, gyerekeivel a szolgálati autójában karambolozott Bécsben, az ütközés során két ember pedig könnyebben megsérült.

A diplomata ellen nyomozást indított az osztrák Államügyészség, az eljárást azonban két hónappal később a bécsi diplomáciai egyezményre hivatkozva leállították. A politikus a baleset legfontosabb részletét (hogy ittas volt az ütközés idején) többször elhallgatta a Külügyminisztérium elől, amely a karambol utána nem hívta haza; Szalay-Bobrovniczky kitölthette a nagyköveti idejét, és befolyásos kapcsolati hálója révén azóta is több helyen megfordult a kormányzatban.

További részleteket az ügyről ebben a cikkünkben olvashat.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom