Traktorral hajtott fel az M44-es autóútra, majd visszatolatott

2021. február 2. – 08:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Decemberben adták át az M44-es autóút új szakaszát Békés megyében, amelynek a végén, Békéscsabánál egy többsávos, úgynevezett turbó körforgalmat alakítottak ki. Erről azt érdemes tudni, hogy a sávokat fizikailag is elválasztják egymástól, és aki például a külső sávba sorol be, az csak az M44-esre tud felhajtani, míg a másik sávból elérhető a régi 44-es és a 47-es út is.

A Magyar Közút most közzétett videójából az derül ki, hogy a sofőrök még nem szokták meg a csomópontot, pedig ez a megoldás már eléggé elterjedt az országban. A táblák és a felfestések is egyértelműen jelzik, melyik sáv merre visz, ennek ellenére sokan elrontják a manővert, és akaratuk ellenére felhajtanak a gyorsforgalmi útra.

Volt olyan, aki másfél kilométer után jött rá a tévedésre, és visszatolatott, de olyan is akadt, aki nemes egyszerűséggel visszafordult a körforgalomhoz. A videó végén jön a traktoros, aki még meg is beszéli a történteket az út közepén leparkoló fehér Opel Astra sofőrjével, mielőtt visszatolatna.

A Magyar Közút arra hívja fel a figyelmet, hogy az új út egyelőre ingyenes, és a legközelebbi csomópont és visszafordulási lehetőség csak négy kilométerre van, nem éri meg kockáztatni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!