Elkészült az M44-es autóút új szakasza Békés megyében

2020. december 11. – 10:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Péntektől még gyorsabban érhető el Békéscsaba nyugat felől, elkészült ugyanis az M44-es autóút új, 17,6 kilométeres szakasza a békési megyeszékhely és Kondoros között, írja a NIF Zrt.

A kétszer kétsávos, középen elválasztott autóút a tavaly átadott 62 kilométerrel együtt így már majdnem 80 kilométeres. A menetidő körülbelül huszonöt perccel csökkent Budapest és Békéscsaba között, mert ezen az autók 110-zel haladhatnak, és elkerülhetnek egy sor települést. A régi 44-es nagyon veszélyes volt a nagy forgalom miatt, és sok helyen nyomvályúk alakultak ki a kamionok súlyától.

A 17,6 kilométeren egy bazaltbeton pályaszerkezettel készült turbó körfogalom, egy különszintű csomópont, két vadátjáró és hét híd épült. Kétsoprony térségében új pihenő készült. Békéscsabán bővült a mérnökségi telep, melynek feladata az elkészült szakasz üzemeltetése lesz.

Az út használatáért egyelőre nem kell fizetni, péntek délutántól lehet rá felhajtani.

„2025-re Magyarország mind a huszonhárom megyei jogú városa kivétel nélkül elérhető lesz négysávos úton, és a hazai települések háromnegyede, azaz az ország lakosságának 90 százaléka 30 perces közelségben lesz egy négysávos úthoz” – mondta Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!