Apa és lánya halálát okozta a szén-monoxid Szerencsen

2021. február 1. – 15:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szén-monoxid-mérgezés okozta két ember halálát Szerencsen, a Darvas László utcában, közölte hétfőn a Katasztrófavédelem honlapja. A lakásban, ahol egy nyílt égésterű gázkazán üzemelt, a tűzoltók mérése alapján az alsó és a felső szinten is magas volt a szén-monoxid koncentrációja.

Nyíri Tibor, Szerencs városának polgármestere arról tájékoztatott, hogy a két áldozat – apa és lánya – a városi polgármesteri hivatal dolgozói voltak.

A Katasztrófavédelem közleménye emlékeztet, hogy a szén-monoxidot sem az emberek, sem az állatok nem képesek érzékelni, ezért mindenképpen tanácsos egy jó minőségű érzékelőt beszerezni otthonra. „Ha nyílt égésterű fűtőeszközt vagy vízmelegítőt használunk, akkor mérgező szén-monoxid keletkezhet. Teljesen mindegy, hogy gázzal, fával, brikettel, szénnel, vagy olajjal fűt valaki, amennyiben a tűz környezetében nem megfelelő a levegő-utánpótlás, akkor ott szén-monoxid keletkezik” – írják.

Figyelmeztető akcióba kezdtek

A Katasztrófavédelem épp pár napja jelentette be, hogy figyelmeztető kampányba kezdtek az Alföldi Tej Kft.-vel, amin belül összesen 12 millió tejesdobozt látnak el tűzmegelőzési ismeretekkel.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!