Gulyás Gergely feljelenti azt a két újságot, amely azt állította, hogy viszonya van Koncz Zsófiával

2021. február 1. – 11:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter feljelentést tesz és polgári pert indít két lap ellen, amelyek arra utalnak, hogy a fideszes országgyűlési képviselőnek Koncz Zsófiával van viszonya.

Gulyás a feljelentést és a polgári per indítását Facebook-oldalán jelentette be.

„Az ezalenyeg.hu a címben még kérdésként, a cikkben már állításként fogalmazza meg, hogy Koncz Zsófia képviselőtársam azért válik, mert velem van viszonya. Ugyanezt a »hírt« a másik baloldali propagandatermék, a Nyugati Fény tényként közli” – írta a miniszter.

Gulyás azt is írta, hogy az őszi időközi választáson parlamentbe jutott Koncz Zsófiát tíz éve ismeri, nagyra becsüli képviselői munkájáért, de válásáról nem is tudott, csak a sajtóból értesült róla. „Soha viszonyunk nem volt, utoljára a tavalyi parlamenti ülésszak alatt – több mint másfél hónapja – az Országházban találkoztunk” – szerepel a bejegyzésben.

A miniszter szerint a minden alapot nélkülöző állítás Koncz és férje magánélethez való jogát és Gulyás személyiségi jogait is sérti, ezért feljelentést tesz aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt, és személyiségi jogsértés miatt pedig polgári pert indít a két újság ellen.

Az esetleges sérelemdíjat Gulyás jótékonysági célra ajánlaná fel, egy Koncz által megjelölt civil szervezetnek utalná át.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!