Kiírták a pályázatot az új csepeli közparkra

2021. január 29. – 09:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében a pályázat az új nagy csepeli közpark tervezésére – közölte közösségi oldalán Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára. A kiírás alapján Észak-Csepel keleti csücskében, 36 hektáros területen fognak kialakítani egy új, mindenki által látogatható, nyitott közparkot.

Mint Fürjes írja, a jelenlegi „hulladékot, mocskot, pusztulást” a következők váltják majd fel:

  • nagy, szabad pihenőterek, tisztások;
  • gyalogos- és kerékpárosutak, sétányok, ösvények;
  • védett, fás ligetek;
  • közösségi kertek szeglete;
  • közösségi sportpályák, kültéri fitnesz, mászófalak, görpark;
  • padok, Duna-parti teraszok, kiülők, utcabútorok;
  • biciklis-gyalogos hidak a ferencvárosi partszakasz felé.

A parkot egyik oldalról a fejlesztés alatt álló és Kálvin térig hosszabbítandó csepeli hév és a Weiss Manfréd úti kerékpárút határolja, délről a jövőbeni Galvani híd kapcsolódó körútja és a rajta futó villamos és kerékpárút, a Kis-Dunán keresztül Ferencváros fejlesztési területei fele pedig gyalogos- és kerékpároshidakat készítenek elő.

Forrás: BFK
Forrás: BFK

A tervezési pályázat idén májusban zárul, a tervek, közösségi tervezésben és az önkormányzatokkal egyeztetve, két év alatt készülhetnek el, tette hozzá Fürjes.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass