Gyöngyös soron kívül oltató polgármestere nem mond le, de tudomásul veszi, ha nem kapja meg a második dózist

2021. január 29. – 08:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pfizer-vakcinával oltották be soron kívül Gyöngyös 64 éves polgármesterét, Hiesz Györgyöt, aki azt mondta, úgy kaphatta meg az oltást az oltási terv ellenére, hogy január 11-én felhívta egy kórházi orvos azzal, másfél órája maradt felhasználni az aznapi maradékot, várja őt és a feleségét, amennyiben szeretnének kérni egy-egy adagot. „Azt utóbb tudtam meg, hogy a parádi idősek otthonában oltottak aznap, hatvanadagnyi vakcinát készítettek elő, amiből mindösszesen tizennyolc darabot használtak fel” – mondta Hiesz György a 24.hu-nak adott interjújában.

„Szóval, amikor a kórházi orvos látta, hogy megmarad negyvenkét adag, értesítette erről a kórházi vezetést, ahonnét telefonáltak gyöngyösi háziorvosoknak, hogy azonnal toborozzanak embereket” – magyarázta. Noha a sajtóban az jelent meg, hogy a háziorvosa értesítette, Hiesz most azt mondta, ő ilyet nem nyilatkozott soha, csupán azt, hogy a kórházból hívták. „És valóban beszéltem a háziorvosommal, de, ahogy nyilatkoztam is, nem ő hívott engem, hanem én őt, mégpedig azzal, hogy mit javasol. És ő azt javasolta, hogy oltakozzam. És én oltakoztam” – így Hiesz.

A polgármester elmondása szerint akkor, amikor ők a kórházban voltak az oltás miatt, másik tizenöt-húsz ember oltakozott ott, egyetlen náluk idősebb házaspárt látott, a többiek fiatalabbak voltak, negyvenesek, ötvenesek.

Arra, hogy ott helyben nem jutott-e eszébe, inkább be kellene hívni az utcáról két idős embert, azt felelte, bárcsak eszébe jutott volna. „De nem jutott. Hiba volt. Rettentően sajnálom. Mostani eszemmel visszautasítanám a soron kívüli oltást.”

A polgármesterségről emiatt nem mond le, perre pedig se ideje, se kedve, mondta, inkább várja az ügyben indult kórházi vizsgálat eredményét. A második dózist ezen a héten kapná meg, kiértesítették az időpontról.

„De azt is tudomásul veszem, ha a botrány miatt a kórház eláll az oltástól. Attól kutyaszorító ez, hogy a második híján a beadott első is részben értelmét veszíti.”

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón úgy reagált a történtekre, hogy elfogadhatatlan Hiesz György gondolkodásmódja, „nem előzheti meg egy közösség vezetője a közösség tagjait az oltás tekintetében, különösen akkor, ha ő nem tartozik a veszélyeztetett korosztályba”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!