A főváros vezetése szerint a kormány a lopakodó olimpiai program megvalósításán dolgozik

2021. január 29. – 13:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Fürjes Balázs államtitkár álszent tagadása egyre nyilvánvalóbbá teszi, hogy a kormány jelenleg is a ‘lopakodó olimpiai program’ megvalósításán dolgozik” – áll a Budapest Főváros Polgármesteri Hivatal Országos Sajtószolgálat által közölt közleményében, amiben részletezték is, mire is gondoltak ez alatt pontosan.

A fővárosi vezetés közleményében kitér arra, hogy Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár csütörtökön este azt nyilatkozta, hogy az olimpiarendezés ügye nincs a kormány asztalán, szerintük azonban nem igazán magyarázható mással az államtitkár által felügyelt beruházások jelentős része. Ide sorolják az atlétikai centrum és a kézilabda csarnok megépítése mellett a Ráckevei-Dunára tervezett evezőspályát, a Déli Városkapu projektet és a Galvani híd megépítését is.

Utóbbi szerintük kevésbé lenne fontos, mint az Albertfalvai híd, ami 250 ezer ember közlekedését segíthetné, ráadásul, írják, a kormány szerintük a forgalomcsillapítást nem is a Galvani hídtól reméli (hanem szerintük a dugódíjtól, ám ezt a kormány cáfolta).

„A főváros elkészítette az Integrált Fejlesztési Programot, hogy bemutassuk, hogyan lehet okosan, felelősen, az élhető Budapest érdekében felhasználni az uniós forrásokat. Várjuk a kormány vállalását, hogy az ebben szereplő projekteket támogatják-e” – írták. Röviden kitértek a Lánchídra is: közleményük szerint „már csak az hiányzik a felújításhoz, hogy a kormány állja a szavát, és átutalja a híd felújítására szánt 6 milliárdot forintot”, amit korábban megígért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!