Az ügyészség szerint nyomoznia kellene a rendőrségnek a belvárosi fideszes képviselőhöz köthető ingatlanszerzés ügyében

2021. január 28. – 10:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Még szeptemberben írta meg a 24.hu, hogy Szágerné Fazekas Éva V. kerületi fideszes képviselő lánya nagyon olcsón, a bérlőnek járó 18 millió forintos kedvezménnyel együtt mintegy 41,4 millió forintért vásárolt meg egy Bajcsy-Zsilinszky úti üzlethelyiséget Budapesten, az ár a környék négyzetméteráraihoz viszonyítva nagyon alacsony, közel milliós engedményről írt a lap.

A 24 értesülései szerint személyes érintettsége miatt a virágüzletről szóló testületi szavazásnál Szágerné – aki egyébként a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. felügyelőbizottságának elnöke – nem nyomott gombot, de a maradék 9 fideszes képviselő támogatta a privatizációt, így került az ingatlan Szágerné lányához, aki a lap szerint addig is kedvező áron, havi 260 ezer forintért bérelte a 108 négyzetméteres (+18 nm galériás) ingatlant.

A lap cikke nyomán a gyakori feljelentő, ifj. Tényi István hűtlen kezelés miatt fordult a BRFK-hoz feljelentéssel, ám azt a rendőrség elutasította. Most azonban a IX. kerületi ügyészség erre jutott a 24.hu szerint:

„A nyomozó hatóság határozatát és a feljelentést hivatalból felülvizsgáltam, és megállapítottam, hogy a feljelentésben foglaltak alapján a bűncselekmény gyanúját kizárni nem lehet, a tényállás tisztázása érdekében a nyomozás elrendelése és lefolytatása indokolt (…).”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!