Több mint 17 milliárd forint értékű heroint próbált becsempészni egy férfi, életfogytiglant is kaphat

2021. január 28. – 11:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoz a Fővárosi Főügyészség a magyar kriminalisztika történetének eddigi legnagyobb kábítószerfogása után, 17 milliárd forint értékű kábítószert foglaltak le.

Már többször is elítélték kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt azt az 57 éves magyar-török kettős állampolgár férfit, aki szabadulása után rögtön elkezdte szervezni az újabb szállítnányt 2019 áprilisában.

Összeismerkedett egy 49 éves kereskedővel, aki azt a feladatot vállalta, hogy cégével Törökországból, Szlovénián keresztül Magyarországra fog heroint csempészni.

Összesen 730 kilogramm heroint tartalmazó fóliatekercs szállítmányt rendelt meg, a kábítószert azonban a szlovén hatóságok felfedezték.

Az információt az Europolonkeresztül továbbították a magyar hatóságoknak, majd lefoglaltak 661 kilogramm kábítószert.

A szállítmány többi részét tovább engedték, amely 2019. november 5-én érkezett meg Budapestre. Egy X. kerületi raktárban rejtették el, és itt ütött rajta a TEK és a Készenléti Rendőrség a 49 éves férfin.

A több mint 17 milliárd forint értékű kábítószert lefoglalták.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A Nemzeti Nyomozó Iroda ezt követően indította el a nyomozást. A Fővárosi Főügyészség a két férfi ellen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken.

A kábítószerkereskedelem bűntettének ezt a minősített esetét a törvény öttől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti. Az ügyészség az 57 éves vádlottal szemben életfogytig, míg társával szemben határozott ideig tartó fegyházbüntetésret indítványozott.