Több mint 17 milliárd forint értékű heroint próbált becsempészni egy férfi, életfogytiglant is kaphat

2021. január 28. – 11:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoz a Fővárosi Főügyészség a magyar kriminalisztika történetének eddigi legnagyobb kábítószerfogása után, 17 milliárd forint értékű kábítószert foglaltak le.

Már többször is elítélték kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt azt az 57 éves magyar-török kettős állampolgár férfit, aki szabadulása után rögtön elkezdte szervezni az újabb szállítnányt 2019 áprilisában.

Összeismerkedett egy 49 éves kereskedővel, aki azt a feladatot vállalta, hogy cégével Törökországból, Szlovénián keresztül Magyarországra fog heroint csempészni.

Összesen 730 kilogramm heroint tartalmazó fóliatekercs szállítmányt rendelt meg, a kábítószert azonban a szlovén hatóságok felfedezték.

Az információt az Europolonkeresztül továbbították a magyar hatóságoknak, majd lefoglaltak 661 kilogramm kábítószert.

A szállítmány többi részét tovább engedték, amely 2019. november 5-én érkezett meg Budapestre. Egy X. kerületi raktárban rejtették el, és itt ütött rajta a TEK és a Készenléti Rendőrség a 49 éves férfin.

A több mint 17 milliárd forint értékű kábítószert lefoglalták.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A Nemzeti Nyomozó Iroda ezt követően indította el a nyomozást. A Fővárosi Főügyészség a két férfi ellen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken.

A kábítószerkereskedelem bűntettének ezt a minősített esetét a törvény öttől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti. Az ügyészség az 57 éves vádlottal szemben életfogytig, míg társával szemben határozott ideig tartó fegyházbüntetésret indítványozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!